Ľubomír Hudačko Správy

Klub primátorov miest na Slovensku má novú prezidentku: Stala sa ňou Andrea Turčanová!

Prešovská primátorka Andrea Turčanová bude zastávať nový post. Stala sa totiž prezidentkou klubu primátorov miest na Slovensku. Zvolili si ju delegáti valného zhromaždenia. Čo plánuje klub dosiahnuť?

Ilustračný obrázok k článku Klub primátorov miest na Slovensku má novú prezidentku: Stala sa ňou Andrea Turčanová!
Zdroj: TASR

Delegáti valného zhromaždenia Klubu primátorov miest SR uskutočneného v Kežmarku si zvolili nové prezídium a kontrolnú komisiu. Prezidentkou klubu sa stala Andrea Turčanová, primátorka Prešova.

„Valné zhromaždenie schválilo malú novelu Zásad hospodárenia klubu a zároveň uložilo prezídiu naďalej razantne presadzovať komplexnú reformu verejnej správy s akcentom na úlohu miest ako centier miestneho a regionálneho významu,“ uviedol tajomník KPM SR Marián Minarovič.

Ďalším z cieľov klubu je dosiahnuť plnohodnotné finančné zabezpečenie výkonu originálnych i prenesených kompetencií, na základe auditu. Okrem toho sa členovia dnes venovali programom informatizácie a internetizácie územných samospráv či téme inteligentnej energie a opatreniam na zmenu klímy. „Zároveň sa chceme aktívne zúčastniť na príprave a realizácii integrovaných územných stratégií z podporných zdrojov Európskej únie a ďalších finančných mechanizmov pre obdobie 2014 – 2020,“ doplnil Minarovič.

Čítajte tiež:

Vrazili do nej 12 000 eur a zaručene poteší všetkých cestujúcich: Novinka na trati Prešov – Lipany!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM