Kultúra

Kapela O.B.D. zahrá v Prešove: Pred rokmi sa nám tu hralo fantasticky, vraví

Možno si pamätáte veľký hit Komáre, ktorá kapela fanúšikom ponukla pred viac ako 20 rokmi. Teraz kapela O.B.D. zahrá aj iné piesne a to práve v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Kapela O.B.D. zahrá v Prešove: Pred rokmi sa nám tu hralo fantasticky, vraví
Zdroj: archív O.B.D.

Zakladajúci členovia O.B.D. Bronislav Dobrota a Roman „Galo“ Galvánek brázdia slovenské kluby so svojimi kultovými pesničkami a už tento piatok 26.4. zavítajú do prešovského Stromoradia v sedemčlennej zostave. Servírujú bezprostredný rock´n´roll, aký fanúšikovia poznajú v ich podaní od 90tych rokov.

Budú Komáre

Na túto zastávku pozvali ako hosťa domácu kapelu MindSpy s lídrom Kevinom, rodákom z New Jersey. Turné postavili na skladbách z debutového albumu O.B.D. doplnené o kúsky z ďalších albumov vrátane najnovších piesní Žiadna sláva a Pekné počasie. Návštevníkov čaká živelná muzikantská výprava a netradičné texty.

„Set máme pripravený, neobmieňa sa, aj keď ja som prevít a občas spoluhráčov nahnevám tým, že pomením poradie pesničiek, keď mám chuť zaspievať si niektorú z nich o trochu skôr. Koncert je postavený na pesničkách z našej prvej platne, takže budú Komáre, z druhej Biely Strom, či moja najobľúbenejšia Korán a Biblia. Prevetrali sme všetkých sedem albumov, ktoré sme doposiaľ vydali. Piesne sme vyberali tak, aby boli silné a navzájom sa pekne stretávali,“ prezradil spevák Roman „Galo“ Galvánek.

Skupina je na turné vo svojej veľkej, sedemčlennej zostave, ktorú na pódiu vedú zakladajúci členovia Bronislav Dobrota a Roman Galvánek. Muzika tejto bratislavskej kapely sa hýbe desaťročiami a stále oslovuje mladších fanúšikov.

Hralo sa im fantasticky

„Chodia nielen naši súputníci, ale aj ich deti. Je nám to sympatické, že naša hudba stále oslovuje ďalších. Košice a Žilina boli výborné, veríme, že to tak bude aj v Prešove, kde sa nám pred rokmi hralo fantasticky.“ Publiku sa predstavia Marián Jaslovský na saxofón a flautu, Marek Žilinec na bicie, Silvester Sališ gitara, Oliver Durčo perkusie, spev a basgitarista Juraj Majer pricestujú s Bronislavom Dobrotom a Romanom Galvánekom do Prešova. Líder kapely mení nielen poradie pesničiek, ale aj ich aranžmány počas hrania, pričom jeho spoluhráči reagujú na znamenia.

O.B.D v rámci svojej jarnej časti turné odohrá v prešovskom Stromoradí minimálne hodinu a štvrť. Ich set bude taký, ako na neho budú fanúšikovia reagovať. Niektoré piesne nehrajú, pretože ich skôr uprednostňujú pre akustické koncerty a otázne je, či odznie niečo z Galvánekovho projektu Divná zostava. „Snažil som sa niektoré piesne Divnej zostavy dostať do tohto setu, ale zatiaľ sa mi to tam nepodarilo prepašovať. Možno chytím španielku, zahrám to a chalani sa chytia. Uvidíme,“ dodal na záver.

redakciu informoval Edo Kopček, PR manažér Stromoradia

A sledujte aj to, ako v Prešove prebiehal známy Unipofest. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Unipofest 2019 v OBRAZOCH: Takto sa zabávali mladí na Majálese
55
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM