Ľubomír Hudačko Futbal

Kanonáda prešovských futbalistov: Posledný tím zdolali 4:0 a poskočili už na druhé miesto!

Nečakaná prehra v Dolnom Kubíne ich stroj nezastavila. Futbalisti Tatrana Prešov si vo vloženom kole Doxxbet ligy napravili chuť a poslednú Tepličku nad Váhom zdolali jednoznačne 4:0. V tabuľke to znamená posun už na druhé miesto, tesne za prvým Bardejovom.

Ilustračný obrázok k článku Kanonáda prešovských futbalistov: Posledný tím zdolali 4:0 a poskočili už na druhé miesto!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Celý zápas sa hralo len na jednu bránu a preto sa to iným výsledkom ani skončiť nemohlo.

Šafranko bol blízko k hattricku

Kanonáda útokov na bránu začala už od úvodu, kapitán Leško v 5. minúte Brendzu pekne preveril, Jacko potom v 9. minúte hlavičkou tesne minul. Leško skúšal to skúšal na bránu v prvej dvadsaťminútovke ešte trikrát. V 23. minúte mieril pre zmenu v brejku vo veľkej šanci len tesne vedľa Šafranko. Neskôr Jacko mieril po rohovom kope nad a Šafranko prinútil brankára ku krásnej robinzonáde. O niečo neskôr už ale prišla gólová radosť, nepresný center obrana zmätočne len vrátila pred voľného Šafranka a bolo 1:0.

V prvom polčase stihol reprezentačný útočník 21-tky ešte jeden zásah, do siete namieril tentoraz presný center hlavičkou na 2:0. Tak sa skončilo aj prvé dejstvo. Hattrick mohol prísť tesne po prestávke, ale aktívny Šafranko mieril tentoraz len do žrde. Prešovčania búšili do súpera aj naďalej, Brendza však bol proti. Len do stredu potom mieril po hodine hry Katona.

Tatran predbehol Košice a je druhý

Peknú akciu domáci predviedli aj štvrťhodinu pred koncom s ďalšou gólovou koncovkou, presnou ranou sa presadil Beneš na 3:0. Kanonádu dokončil o niečo neskôr nádhernou ranou z priameho kopu Leško – 4:0. Kapitán následne namieril po teči ešte aj do brvna. Prešov ale súpera jednoznačne zdolal a nedovolil mu nič. V tabuľke tak poskočil na druhé miesto, dva body za Bardejovom.

Tréner hostí Stanislav Lojdl: „Dostali sme poriadnu futbalovú školu. Išli sme s taktikou neinkasovať, lebo Tatran je inde. No vyhral zaslúžene a bolo to suverénne najlepšie mužstvo, proti ktorému sme doteraz hrali. Gratulujem domácim a prajem im čo najskorší návrat do Fortuna ligy.“

Tréner domácich Stanislav Varga: „To sa pekne počúva, ja som s výkonom spokojný. Mali sme dosť šancí, hoci prvý gól sme dali šťastne. No už sa musíme pripraviť na Hanisku. Pokúsime sa niečo uhrať aj s nimi, ale uvidíme akým spôsobom nám to pôjde.“

  • 1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, P. Jacko, Leško (K) (84. Voda), Dzurík (80. Kraľovič), Šafranko, Katona (70. Maník), Keresteš, Benes, Luberda.
  • Diváci: 331

Pozrite si kompletnú tabuľku DoxxBet ligy

Čítajte tiež:

Prešovčania na ľade nepustili gól ani v druhom zápase: Dráma do konca a rozhodnutie až v predĺžení! FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM