Ľubomír Hudačko Hokej

Prešovčania na ľade nepustili gól ani v druhom zápase: Dráma do konca a rozhodnutie až v predĺžení! FOTO

Zatiaľ to v obrane ide podľa predstáv. Prešovksí hokejisti nepustili gól ani v druhom zápase ročníka a tentoraz triumfovali so Spišskou Novou Vsou, aj keď až po predĺžení. Diváci tak videli teda poriadnu drámu, ale so šťastným koncom pre tučniakov. Aký bol priebeh zápasu?

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania na ľade nepustili gól ani v druhom zápase: Dráma do konca a rozhodnutie až v predĺžení! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Spišiaci sa na zápas veľmi dobre pripravili a s favoritom držali krok.

Bližšie ku gólu mali domáci, ale Šechný dva pokusy nepretavil na gól. Z prvej tretiny azda najviac zaujala potýčka medzi Nitrianskym a Pijákom. Hosť dostal iba dve minúty za hrubosť, domácemu hráčovi hlavný rozhodca pribalil aj desaťminútový osobný trest.

Slabší výkon oboch celkov pokračoval aj po prestávke, no šancí bolo viac, ale brankári boli oporami. Príležitosti sa rodili ťažko, ale častejšie. Najväčšiu šancu mal Findura, no Marton na neho vytiahol parádny semafor. Zahrmieť mohlo na druhej strane v 38.minúte, keď v skrumáži sa dobre zorientoval Kohutiar, ale jeho zakončenie nesmerovalo do poloprázdnej brány, ale len do jej konštrukcie.

Prešov išiel do posledného dejstva s jasnou víziou vyhrať duel, ale z viacerých šancí nedokázal vydolovať úvodný gól. To sa mu podarilo v 55.minúte, ale rozhodca neuznal gól Chalupovi pre údajné dotlačenie puku do brány korčuľou. Za stavu 0:0 nasledovalo predĺženie. Paradoxne to, čo sa protivníkom nepodarilo za šesťdesiat minút, podarilo sa domácemu Brijákovi v 62.minúte, ktorý rozhodol o dvoch bodoch pre svoj tím.

HC Prešov Penguins – HK Spišská Nová Ves 1:0pp (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)

  • Gól: 62. Briják (Tkáč, Prokop).
  • Návšteva: 505 divákov.

Prešov: Marton – Tartaľ, Pástor, Novický, Tkáč, Briják, Nitriansky, Medvec – Fajčák, Šechný, Chalupa – Halás, Horvát, Kohutiar – Dancsák, Prokop, Potoček – Ferenc, Horváth.

Sp.Nová Ves: Borároš – Hrubý, Janovčík, Hančák, Cvengroš, Bždoch, Osuský, Zakopjan – Findura, Koky, Smotrila – Hamráček, Giľák, J. Lesňák – Piják, Kucirko, Bališ – Ištócy, Holák, J. Lapšanský.

Čítajte tiež:

Parádny vstup prešovských hokejistov do sezóny: Debakel na nulu ako oči hneď v prvom kole! FOTO

foto: Vlado Salzer

Prešovskí tučniaci opäť víťazne: Duel so Spišiakmi rozhodli v predĺžení
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM