Komunálne voľby

Kandidatúra Richarda Drutarovského na post primátora: Podporila ju aj táto strana

Ohľadom primátorskej kandidatúry mestského poslanca Richarda Drutarovského je tu nové info. Podporila ju aj táto strana...

Ilustračný obrázok k článku Kandidatúra Richarda Drutarovského na post primátora: Podporila ju aj táto strana
Zdroj: TASR

Prešovského mestského poslanca Richarda Drutarovského, ktorý v marci ohlásil svoju kandidatúru na post primátora Prešova s podporou koalície Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko, bude vo voľbách podporovať aj Občianska konzervatívna strana (OKS). Oznámil to v stredu pred centrálou kandidáta predseda OKS Ondrej Dostál.

Podpísali dodatky

Zároveň zástupcovia trojkoalície podpísali dodatky k Dohode o spolupráci, v ktorej sa zaviazali k spoločnému postupu počas komunálnych volieb i po nich.

Dostál uviedol, že zo strany OKS je to v týchto voľbách prvá podpora kandidáta na primátora vôbec na celom Slovensku. Podľa jeho slov sa s Drutarovským pred časom spoznali ako občianski aktivisti, ako ľudia z mimovládneho sektora a dlho spolu komunikovali aj ako komunálni politici. „Považujem ho za človeka, ktorý pozná prostredie, v akom samospráva funguje a vyzná sa aj v konkrétnych problémoch mesta Prešov. Preto som presvedčený, že Richard Drutarovský bude dobrým primátorom a pomôže zobudiť Prešov,“ dodal predseda OKS.

Podporu víta

Drutarovský víta podporu jeho kandidatúry zo strany OKS. „Som otvorený podpore aj ďalších strán. V súčasnosti sme odštartovali terénnu časť kampane, počas ktorej sa chcem stretávať s Prešovčanmi a počúvať ich názory a zbierať ich podnety,“ povedal Drutarovský.

Drutarovský je druhé volebné obdobie prešovským mestským poslancom. Má živnosť a je špecialistom na IT technológie. V Prešove doteraz ohlásila kandidatúru na primátorský post aj súčasná „prvá žena“ mesta Andrea Turčanová (KDH).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM