Ľubomír Hudačko Kultúra

Kam si skočiť v Prešove tento týždeň: Výber zaujímavých podujatí, ktoré vám pomôžu zatraktívniť váš voľný čas

Nesedieť kdesi doma medzi štyrmi stenami, ale vyraziť si von a oddýchnuť si pri podujatí. Aj to človek raz za čas určite potrebuje. A v Prešove tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Zaujímavé akcie totiž nebudú chýbať a my sme z nich niekoľko vybrali.

Ilustračný obrázok k článku Kam si skočiť v Prešove tento týždeň: Výber zaujímavých podujatí, ktoré vám pomôžu zatraktívniť váš voľný čas
Zdroj: TASR

Vianočné trhy 2015

na Hlavnej do 23. decembra

Nenechajte si ujsť atmosféru vianočných trhov v Prešove, ktoré sa začínajú na Kataríny. Ponuka od stovky rôznych stankárov, atrakcie pre deti a kultúrny program. Súčasťou je aj vynovená výzdoba v centre mesta. Každý deň na Hlavnej až do 23. decembra.

Mikulášska nádielka

7. decembra od 16.00 na Hlavnej

Atmosféru podujatia bude dotvárať aj kultúrny program v podobe hudobných vystúpení, ktoré k prešovskej mikulášskej nádielke na plnom námestí už neodmysliteľne patria. Mikuláš s Anjelom a Čertom spolu zároveň rozsvietia vianočný stromček.

Čertovský beh

7. decembra od 18.00 na Hlavnej

0. ročník čertovského behu. Okrem samotného behu sa môžete tešiť na rozcvičku a tombolu pred behom a teplý čaj po behu. Pôjde o nesúťažný zábavný beh čertov, čertíc i malých čertíkov po Hlavnej ulici.

Mikulášsky večierok

9. decembra od 17.00 v Kine Scala

Po úspešnom zvládnutí kalendárneho roku 2015 mažoretkový klub Diridonky pri PKO Prešov pripravil pre širokú verejnosť večerný program,na ktorý pozýva všetkých svojich priaznivcov. V programe sa predstavia aj hostia a tým spestria mažoretkové choreografie aj inými tanečnými štýlmi.

Lenka Dusilová

10. decembra od 20.00 v Chris­tianii

O exkluzívny dvojkoncert v Prešove je veľký záujem, rozšírili sa dokonca k nemu predajné miesta na vstupenky. Cena v predpredaji je 10 eur. Päťnásobná držiteľka hudobnej ceny Anděla prichádza do Christianie po prvýkrát spolu s kapelou Baromantika. Z tejto spolupráce vznikli už dva albumy.

60. výročie PUĽSu

11. decembra od 18.30 na Veľkej scéne DJZ

Celovečerný galaprogram v troch obrazoch – Návraty, Naši jubilanti a Na dvore – v podaní Poddukelského umeleckého ľudového súboru. Program je venovaný 60. výročiu založenia súboru. Súčasťou večera bude aj krst nového CD „Zaspivajme sobi“.

Večer hitov

11. decembra od 20.00 v Bowlingu pri trati

Počas večera hitov si budete môcť vychutnať prierez tvorbou najväčších hlasov modernej doby obohatený o muzikálové hity: Alicia Keys, Beyonce, Adele, Aretha Franklin, Lucie Bíla. A to v interpretácií speváckeho tria Júlia Smolková, Nela Harčaríková a Zuzana Banková.

Prešovský Večer bojových umení 2015

12. decembra od 17.00 v Športovej hale Prešovskej Univerzity

Hlavný program exhibície bojových umení a športov od 17.00. Hosťom Roman Volák, viac ako 60-násobný majster sveta Tomi „Kid“ Kovács, majster sveta v profesionálnom boxe. Vstup divákov na Športovej 10 je od 16.45.

IX. Prešovská zberateľská burza

13. decembra od 09.00 do 15:00 v PKO

Milovníci prešovskej burzy, opäť sa máte na čo tešiť. V PKO sa chystá burza mincí, bankoviek, medailí, známok, odznakov, pohľadníc, kníh, tel. kariet, bižutérie, hračiek, modelov, áut, železníc, lietadiel, pivných etikiet, CD, platní, DVD či videopásov. Príďte si doplniť svoju zbierku.

Duo Farsa

13. decembra od 17.00 v Šarišskej galérii

Zažijete ohnive flamenco, vášňou nabité melódie, prebudenie vašich snov. To všetko vám dá svojou hrou Duo Farsa, ktoré vystúpi v Šarišskej galérii. Ak máte radi španielsky temperament, toto je niečo pre vás.

Môže vás zaujímať:

Nazvali ho Vločka a už čochvíľa naň narazíte v uliciach: Po Prešove bude jazdiť špeciálny vysvietený midibus!

Prešovská skupina Heľenine oči? Jediná kapela, čo dokáže odohrať s úprimnou radosťou 7 koncertov za víkend!

Zábavy vo Hviezde či diskotéky v Klube mladých: Slávne podniky, v ktorých sa Prešovčania za socíku vedeli baviť

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM