Rôzne Správy

Kalamita na východe spôsobila aj výpadky elektriny: V TÝCHTO obciach ostali bez prúdu!

Nepriaznivá poveternostná situácia na východe Slovenska si v nedeľu vyžiadala aj výpadky elektriny.

Ilustračný obrázok k článku Kalamita na východe spôsobila aj výpadky elektriny: V TÝCHTO obciach ostali bez prúdu!
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Stovky domácností v Košickom a Prešovskom kraji ostali bez prúdu. Okolo poludnia evidovali na všetkých napäťových úrovniach takmer 80 porúch, ktoré spolu obmedzili distribúciu elektriny takmer 5000 odberným miestam. Pre TASR to uviedla hovorkyňa spoločnosti Východoslovenská distribučná (VSD) Andrea Danihelová.

Bez prúdu

„K zasiahnutým miestam patria obec Stratená, Meliata, Dedinky, Košická Polianka, Zdoba, košické sídlisko Dargovských hrdinov, obec Kochanovce, Henclová, Drienica, Ladomirov, Kolonica, Starina, Zemplín, Strážske,“ uviedla s tým, že VSD pracuje na odstraňovaní porúch a postupne sa snaží obnoviť distribúciu elektriny.

Výpadky boli podľa jej slov zapríčinené silným vetrom, hustým snežením a mokrým snehom, v dôsledku čoho popadali stromy a potrhali vodiče či poškodili podperné body.

Stále fúka

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) v nedeľu ráno vyhlásila v okresoch Sabinov, Prešov a Bardejov prvý situačný stupeň. Dôvodom sú nepriaznivé poveternostné podmienky. Pre TASR to za SÚC PSK uviedol Stanislav Harčarík.

Všetky cesty v PSK sú podľa jeho slov momentálne prejazdné. Na niektorých úsekoch sa však tvoria snehové záveje.

„Snažíme sa priebežne zmierňovať problémy v zjazdnosti. Najťažšia situácia je v úsekoch Chmeľov – Petič, na cestách III. triedy v okrese Sabinov, Prešov a Bardejov,“ povedal s tým, že niekde ešte stále sneží a fúka silný nárazový vietor.

Cesty na území Košického kraja sú zasnežené a ťažko prejazdné. Momentálne najhoršia situácia je pre silný nárazový vietor v úseku cesty Dvorníky – Včeláre – Hrhov v okrese Košice-okolie. Neprejazdný je úsek cesty Budimír – Družstevná pri Hornáde, kde je šesť vozidiel uviaznutých v snehu.

Ilustračné foto

Kalamita na Slovensku, 11. decembra 2022
35
Galéria

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM