Ľubomír Hudačko Kultúra

Je dobré o nich vedieť: 11 akcií, ktoré radíme tento týždeň zažiť v Prešove

Je dobré o nich vedieť. Vybrali sme pre vás 11 podujatí, ktoré počas tohto týždňa radíme navštíviť v našom meste. Tu sú...

Ilustračný obrázok k článku Je dobré o nich vedieť: 11 akcií, ktoré radíme tento týždeň zažiť v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Výstava v Caraffke

26. júna 15:00 v Caraffovej väznici

Výstava predstaví vizuálnych umelcov z partnerských miest mesta Prešov zo susedného Maďarska a Poľska v kontexte s prešovskými autormi.

Relacje/Vzťahy

26. júna 16:00 v Šarišskej galérii

Kamila Bernarska a Renata Szyszlak – vernisáž.

Veselé panie z Windsoru

26. júna 18:30 v DJZ

Príbeh legendárneho rytiera Johna Falstaffa, bonvivána a milovníka života, ktorý si chce za každú cenu získať priazeň dvoch vydatých žien a ťažko na to doplatí, sa vracia na javisko Divadla Jonáša Záborského už po niekoľkýkrát. Humor a šarm Williama Shakespeara sú totiž rovnako nesmrteľné ako životný elán Johna Falstaffa a jeho veselých paní z Windsoru.

Niekto to rád zahalené

26. júna 21.00 v záhradnom kine

Armand a Leila, študenti politológie, sú mladý pár. Majú v úmysle odísť do New Yorku a absolvovať tam v OSN stáž na konci štúdia. Keď sa však Leilin starší brat Mahmoud vráti z dlhodobého pobytu v Jemene, ktorý ho radikálne zmenil, postaví sa proti ľúbostnému vzťahu svojej sestry a rozhodne sa, že mladý pár za každú cenu rozdelí. Letné Pocity.

Gjarfest 2018

27. júna od 12.00 v Jazdeckom areáli

GjarFest bude jednodňový hudobný festival v Prešove, ktorý je organizovaný študentmi, pre ďalších študentov a širokú verejnosť. Celý jeho výťažok poputuje do rúk Samka, ktorý pred pár rokmi utrpel vážny úraz a je odkázaný na invalidný vozík.

Jazzda 4

27. júna 20:30 v Christianii

Špička slovenského jazzu. Oskar Rózsa, Oskar Törok, Vladimír Šarišsky, Marián Slávka.

Wandererove segry

29. júna 19.30 v Mariannus pube

Koncert výnimočného folk n´Rollového zoskupenia Wandererove Segry. Tento koncert je druhým z multižánrového letného cyklu Hudobné západy slnka organizovaného 5 Paľce o.z.

Francafest vol.3

29. júna 20:00 vo Wave

Francúzska aliancia Ke, Alliance Française BB = francúzsky hudobný večer. Vystúpia: Round Cubes, Júlia Pavlovičová, Náhodný trojčlen a DJ Mitch.

Gravity boulder

30. júna 8.30 v Lanovom centre

Peretky Gravity boulder. Postavených bude kvalifikačných 25 bouldrov, ktoré preveria schopnosti, silu, odolnosť, no hlavne pobavia.

Hurá, prázdniny!

30. júna 14:00 na Delni

Mloci, BB country, Paci pac, Skákacie hrady, vodné atrakcie, workshopy, bublinová a balónová show. Užite si s deťmi koniec školského roka začiatkom párty na prírodnom kúpalisku Delňa.

Breathe! Tanz! Disco!

30. júna 16:00 vo Wave

Budete môcť hýbať bokmi do selekcie plnej duše od Piliera a Niktosha, Jonášových hypnotických rytmov, ako aj do eklektických setov od FAQ, Uma Durman a Wuss.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM