Správy

Jarné upratovanie v Prešove: V meste pristavia veľké kontajnery, kedy sa s tým začne?

V meste Prešov štartuje jarné upratovanie, k dispozícii opäť budú veľkoobjemné kontajnery. Kedy sa začne s ich pristavovaním?

Ilustračný obrázok k článku Jarné upratovanie v Prešove: V meste pristavia veľké kontajnery, kedy sa s tým začne?
Foto: Katarína Oravská

Pristavovanie veľkoobjemových kontajnerov sa začne 15. marca 2017, jarné upratovanie potrvá do 28. apríla 2017. Na prešovských uliciach ich bude pristavených celkom 87 ks.

Čo vhodiť a čo nie

„Pre jarné upratovanie bude zber odpadu prostredníctvom pristavovania VOK-ov zabezpečené od 15. marca do 28. apríla. Veľkoobjemové kontajnery budú pristavované do doby naplnenia, resp. maximálne na dobu 7 dní,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Do týchto kontajnerov môžu obyvatelia vkladať objemný odpad z domácností a verejných priestranstiev ako nábytok, koberce, matrace, vyradenú sanitu, a pod., nemožno tam však vkladať biologicky rozložiteľný odpad ako napr. konáre, tráva, lístie, opadané ovocie, zvyšky zeleniny (uložiť ich môžu vedľa kontajnerov), nebezpečný odpad ako akumulátory, autobatérie, žiarivky, obaly z farieb, elektroodpad typu chladničky, mrazničky, sporáky, televízory, osobné počítače. Takýto odpad môžu obyvatelia uložiť na zberných dvoroch na ulici Bajkalská 33 a Jesenná 3 v prevádzkových hodinách od 8:00 do 18:00 (pondelok – sobota).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM