Ľubomír Hudačko Rôzne

Ochrana pred nepriazňou počasia: Vďaka prístrešku už na Fintickej nezmokneme

Pred nepriazňou počasia sa už budú môcť komfortne skryť. Na Fintickej ulici cestujúci prešovskou MHD dostali nový prístrešok.

Ilustračný obrázok k článku Ochrana pred nepriazňou počasia: Vďaka prístrešku už na Fintickej nezmokneme
Zdroj: Mesto Prešov

Na Fintickej ulici dostali cestujúci nový zastávkový prístrešok. Čakajúci na mestskú hromadnú dopravu sú tak viac chránení pred nepriazňou počasia.

Trojmodulová konštrukcia

„Aj zastávky hromadnej dopravy zvyšujú atraktívnosť jej využívania, preto ich modernizujeme,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová v súvislosti s odovzdaním zrekonštruovanej zastávky MHD na Fintickej ulici. Tú tak oživila moderná trojmodulová konštrukcia prístrešku prekrývajúceho priestor zastávky. Vzhľadom na to, že prístrešok je na chodníku bolo zvolené riešenie bez bočných stien, pričom nosná konštrukcia je na základových pätkách.

Zadná stena je z kaleného skla, strecha z komôrkového polykarbonátu. Lavičku projektanti navrhli z masívneho dreva s povrchovou úpravou. Išlo o investičnú akciu financovanú z rozpočtu výboru mestskej časti č. 3 v celkovej hodnote 5830 eur.

21 prístreškov

Kryté zastávkové prístrešky pred začiatkom minulého roka pribudli tiež pri zimnom štadióne i na uliciach Sabinovskej, Hollého, Björnosovej a ďalších. Vtedy išlo o o investície, ktoré sú súčasťou zmluvy so spoločnosťou euro AWK. Podľa nej táto spoločnosť postavila v meste Prešov 21 zastávkových prístreškov na vlastné náklady a stará sa aj ich údržbu. O označníky zastávok a smetné koše sa stará mesto.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM