Kultúra

Januárové podujatia v Prešove prinesú koncerty, Silné reči či Mafiánske historky

Z desiatich atraktívnych podujatí si bude možné vybrať aj počas januárových podujatí v Prešove. Chystajú sa hudobné koncerty, ale napríklad aj Silné reči.

Ilustračný obrázok k článku Januárové podujatia v Prešove prinesú koncerty, Silné reči či Mafiánske historky
Foto: Ľubomír Hudačko

Najzábavnejší novoročný koncert

3. januára 18.00 hod. v Kine Scala

Najzábavnejší novoročný koncert pripravia moderátor a zabávač Štefan Skrúcaný a cimbalista a spevák Tomáš Oravec. Hostia: Monika Kandráčová, Marianna Železná a Cimbalowica.

Hummel 4 Sport Cup 2020

4. januára 16.30 hod. v športovej hale HA

Mládežnícky hádzanársky turnaj, ktorého 14. ročník sa uskutoční v termíne od 3. do 6. januára 2020. V sobotu 4. januára pôjde o oficiálne otvorenie.

Ostali hlupákmi

8. januára 19.00 hod. v Divadle Alexandra Duchnoviča

Ukrajinský komédiograf Marko Lukič Kropivnickij sa nám po roku predstaví ďalšou veselohrou Ostali hlupákmi. 12 dievok na vydaj a žiaden ženích , aspoň nie na prvý pohľad.

Ščamba

9. januára 18.00 hod. v Kine Scala

Hudobná skupina Ščamba z východu ponúka veselý koncert plný svojich najväčších hitov: Dedina, Na mne nikto nemá, Kameň … a veľa ďalších, ktoré prestriedajú hovorené vstupy humorného slova.

Katarína Korček & Jerguš Oravec

10. januára 20.30 hod. v Christianii

Katarína Korcek, speváčka pôvodom z USA, sa preslávila už v 90. rokoch z pôsobenia v kultovej skupine Made II Mate. Jerguš Oravec je gitarista a spevák pôsobiaci vo svojom triu 3JO a Youniverse.

Objavovanie Prešova

12. januára 14.00 hod. pred MIC

Spolu s historikom Patrikom Derfiňákom sa dozviete o troch významných osobnostiach a popri ich životných osudoch, úspechoch i pádoch aj to, čo mali spoločné a v čom boli odlišní Imrich Hodossy z Malého Šariša, Pavol Szineyi Merse z Jarovníc a Imrich Ghillányi z Fričoviec.

Jahodové polia

13. januára 19.00 hod. vo Wave

Prešovské národné divadlo uvádza celookresnú premiéru najmenšieho svetovo uznávaného muzikálu Jahodové polia. Uvidíte strhujúci tanec očnými buľvami, bez choreografie Jána Ďurovčíka. Očarí vás spev v rozsahu jednej oktávy bez playbacku a bez Lucie Bílej Vondráčkovej.

Koncert Oceánu

17. januára 20.00 hod. v Stromoradí

Oceán predstaví v Prešove svoj posledný album Femme Fatale. Ale aj staršie hitovky a po koncerte pokračuje afterparty DJ Density – synth/elektro. Ide o kapelu, ktorá vznikla v roku 1985 a pôsobil v nej aj Petr Muk.

Mafiánske historky 2

21. januára 19.00 hod. v Kine Scala

Czabova pomsta – voľné pokračovanie úspešnej komédie Mafiánske historky plné improvizácií a svojského jazykového prejavu. Účinkujú: Peter Sklár, v alternácii so Sväťom Malachovským, Peter Batthyány, Martin Vanek a Igor Adamec.

Silné reči

30. januára 19.00 hod. v Kine Scala

Silné Reči stand-up comedy show, to je záruka toho, že nás čakajú dve hodiny plné zábavy. Ostrieľaní komici ale aj vychádzajúce hviezdy slovenskej komédie sa na doskách, ktoré znamanejú smiech postarajú o to, že z predstavenia odídete s úsmevom na tvári.

A na záberoch si pozrite aj to, ako Novovešťania privítali nový rok 2020. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM