Ľubomír Hudačko Rôzne

Jana natočila VIDEO, ktoré vás chytí za srdce: Krásne zachytila atmosféru Prešova

Jana sa vydala do ulíc Prešova s kamerou. A výsledok stojí za to. Podarilo sa jej zachytiť atmosféru z nášho mesta. Pozrite si, čo z toho vzišlo.

Ilustračný obrázok k článku Jana natočila VIDEO, ktoré vás chytí za srdce: Krásne zachytila atmosféru Prešova
Zdroj: YouTube.com

Príjemné video z ulíc nášho mesta. Také sa pred časom objavilo na internete a stojí za ním Jana z dedinky Mošurov v okrese Prešov. Cieľom pre ňu bolo zachytiť atmosféru mesta Prešov. Nešlo ani tak o prezentáciu všetkých pamiatok, skôr chcela nakrútiť, ako sa ľudia v Prešove cítia. A že je to podľa nej fajn mesto na bývanie.

Atmosféra Prešova

Autorka zaujímavého videa Jana Feťková nám prezradila, že práve toto si o našom meste uvedomila, keď po čase vrátila zo zahraničia. Päť rokov študovala v Prahe, semester vo Francúzsku a tri mesiace bola v USA na stáži. „Mojou motiváciou bolo sa naučiť robiť videá, keďže sa veľmi rada učím nové veci a chcela som to využiť v mojej terajšej práci. Pracujem v rodinnej realitnej kancelárii ako digitálna marketingová špecialistka. Video mi určite pomohlo pri učení natáčania a strihania. Vedieť robiť kvalitné videoobhliadky sa mi zíde. A taktiež som tým videom o tomto meste chcela poukázať, aký máme krásny Prešov so svojou jedinečnou atmosférou,“ prezradila nám.

Prečítajte si tiež: Známe sídlisko v Prešove obsadia kamery: Na Sekčove sa ide nakrúcať film!

Trochu sa hanbila

Ako pokračovala, tvorba natáčania samotného videa jej netrvala dlho. Poháňalo ju jej nadšenie zo zaujímavých záberov a chuť niečo pekné vytvoriť. Vyšlo to veľmi dobre – točila ho totiž počas trojičného jarmoku v Prešove. „Vtedy to v meste obzvlášť žije. Pre mňa je neodmysliteľnou časťou kultúry v meste aj Dobrý festival,“ hovorí Jana. Pri natáčaní jej pomáhali kamaráti ako komparz. Záber, kde sa vezie na bicykli, nakrúcal jej kamarát. Strih a výber hudby robila sama. Natáčanie ju veľmi bavilo, bola to nová skúsenosť.

Ako Jana prezradila, najprv sa trochu pobehovať s kamerou po meste hanbila. „V Prešove nie je turizmus až tak rozvinutý a nie je časté vidieť ľudí, ktorí fotia, alebo kamerujú. No odozva ľudí bola fantastická. Vôbec sa nehanbili a nepozerali na mňa čudne, že čo to robím a čo som si to vymyslela. Skôr naopak, bola som milo prekvapená. Ohlasy ľudí boli veľmi pozitívne, chceli spolupracovať a pomôcť mi,“ uviedla na margo spolupráce s okoloidúcimi.

Prečítajte si tiež: Letný východniarsky nárez: Mafia Corner na Domaši, to treba vidieť! VIDEO

Chce natočiť ďalšie

Pozitívne mala odozvy aj od známych, video sa im páči, že je akčné a splnilo jej cieľ. „Veľmi sa im páči vo videu aj Prešov. Aj keď som si vedomá toho, že to hodnotia vzhľadom na to, že to bolo moje prvé video tohto druhu. Chcela by som vyžiť toto moje nadšenie a natočiť ešte ďalšie cestovateľské videá z iných miest. Nedávno som sa vrátila z Kuby s novými zábermi a chcela by som vytvoriť niečo podobné. Dúfam, že sa mi to čoskoro podarí,“ dodala Jana Feťková, ktorá pochádza z dedinky Mošurov v Prešovskom okrese.

Video z ulíc Prešova: Atmosféra zachytená na atraktívnych záberoch
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM