Ľubomír Hudačko Správy

Ingrid sa s ňou nestihla rozlúčiť: Jej nezvestnú mamu v bytovke po požiari nenašli

Beznádej, ktorú Ingrid prežíva si nevieme predstaviť. Po požiari v prešovskej bytovke bola jedna osoba nezvestná. Ide práve o jej mamu, ktorú však nenašli.

Ilustračný obrázok k článku Ingrid sa s ňou nestihla rozlúčiť: Jej nezvestnú mamu v bytovke po požiari nenašli
Foto: Ľubomír Hudačko

Žiaľ a smútok, ktorý prežíva Ingrid Pelechová sa ani nedá opísať. Aj ona bývala v bytovke č. 7 na Mukačevskej ulici v Prešove.

Po tragickom požiari stále dúfala, že prídu správy o nezvestnej osobe, ktorú hľadali hasiči aj psovodi.

Je presvedčená, že ide o jej mamu. Napriek ich úsiliu sa to však nepodarilo ani počas príprav búracích prác. Tie už česká firma v stredu v rámci prvej fázy ukončila.

Dôstojná rozlúčka

„Dúfala som, že sa nájde aspoň nejaký jej pozostatok, aby som ju mohla dôstojne pochovať. Chcela by som to, pretože som sa s ňou nestihla ani len rozlúčiť,“ hovorila so smútkom v hlase.

Osobu, ktorá bola od začiatku nešťastia uvádzaná ako nezvestná, hľadali psovodi už pár dní po požiari. Ani vtedy nenašli žiadnu stopu.

Nevrátila by sa tam

Podľa informácií od psovodov bola teplota v priebehu požiaru v najvyšších poschodiach trikrát vyššia, ako je v krematóriu. V priebehu troch dní od 16. decembra špecializovaná česká firma následne bytovku takmer zrovnala so zemou.

Objavili sa úvahy o postavení úplne novej na tom istom mieste, ale Ingrid by si návrat nedokázala predstaviť.

„Určite nie. Ostala tam moja mama a neviem si predstaviť, žeby som tam opäť bývala. Všetko by sa mi vynorilo a som rozhodnutá ísť niekam úplne inde,“ potvrdila.

Zatiaľ nevie, čo bude ďalej. Mesto aj jej podalo pomocnú ruku, zatiaľ má krátkodobé bývanie. Solidarita ľudí s príspevkami na transparentný účet ju milo prekvapila. „Ľudia za nami stoja, som vďačná každému,“ povedala médiám na záver.

Vo fotogalérii nájdete aj zábery na 3. deň búracích prác bytovky zničenej požiarom.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Tretí deň búracích prác prešovskej bytovke po výbuchu plynu
23
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM