Hokej

Hokejoví tučniaci zvíťazili so Senicou: V zápase 10 gólov a hattrick prešovského kanoniera, ale aj problémy s rolbou

To bol zápas. Prešovskí tučniaci si poradili s nepríjemnou Senicou naoko jednoznačne 7:3, ale definitívne sa rozhodlo až v tretej tretine. Diváci teda videli desať gólov, hattrickom sa prezentoval domáci kanonier. V zápase však boli k videniu aj problémy s rolbou.

Ilustračný obrázok k článku Hokejoví tučniaci zvíťazili so Senicou: V zápase 10 gólov a hattrick prešovského kanoniera, ale aj problémy s rolbou
Zdroj: Dnes24.sk

Zápas sa podľa webu prvaliga.sk začal v pomalšom tempe, mužstvá sa pomaličky rozbiehali a hralo sa zo strany na stranu. V 4. minúte sa z prvej vážnej príležitosti presadili hostia, keď z kruhu napriahol švihom Kňazev a otvoril skóre stretnutia.

Rutinérske trestné strieľanie

Prešov bol následne aktívnejší a šance si vytvárala najmä jeho druhá formácia. V 10. minúte mal veľkú príležitosť vyrovnať Kivader, bekhendom ale tesne prestrelil bránku. Domáci sa dočkali v 15. minúte, keď po dobrej kombinácii Prokopa s Kubišom dopravil puk za Račka Roman Kohutiar – 1:1. Na začiatku druhého dejstva sa Senica dostala do útoku a Romančík takmer vrátil svojmu tímu vedenie.

Na opačnej strane netrafil v 24. minúte puk do prázdnej brány Dancsák a o minútu na to mal gól na hokejke aj Kohutiar. V 26. minúte išiel do nájazdu Halás, bol ale faulovaný a rozhodca odpískal trestné strieľanie, ktoré najlepší strelec ligy blafákom rutinérsky premenil. Ledva prešla ale len minúta a Garip Saliji z dorážky aj so šťastím vyrovnal na 2:2. V polovici zápasu najprv nedal Romančík a tak odpovedal v 30. minúte Igor Halás a pomedzi betóny Račka poslal puk do siete.

Prešovský gólman vytiahol parádnu lapačku

Hra sa následne prelievala zo strany na stranu, do vyloženej šance sa dostal až dvakrát Schroner, no v oboch prípadoch stroskotal na Račkovi. V 35. minúte sa natlačil pred bránku aj Dancsák a aktivita Prešova stúpala. Ten si vybojoval prvú presilovku, ktorú dokázal využiť po Obšutovom nahodení Prokop. V závere druhej tretiny hrala Dukla takmer dve minúty v presile 5 na 3, jej prvý gól síce neplatil, keďže bol dosiahnutý vysokou hokejkou, no druhý pokus Videlku už skončil za chrbtom Martona.

V úvode tretej dvadsaťminútovky hrali presilovku domáci, v nej ale veľa vody nenamútili a to doslova, keďže kvôli problémom s rolbou sa hralo hneď po úprave ľadu. Krátko po jej skončení už ale úspešne skompletizoval hetrik Halás. O pár sekúnd na to mohol znížiť Romančík, ktorý bol sám pred Martonom, avšak prešovský gólman vytiahol proti nemu parádnu lapačku. V 46. minúte vymyslela druhá prešovská formáciu narážačku na jeden dotyk, ktorú zakončil do poloodkrytej brány Chalupa – 6:3.

„Tučniaci“ boli pri chuti a v 48. minúte zvýšil po skrumáži pred bránkou už na 7:3 Kristián Horvát. Račka vystriedal v bránke Krajčovič. Na to sa v 50. minúte sa ozvali aj Seničania, no Marton nedovolil puku dostať sa do brány. Päť minút pred koncom stretnutia hrali Prešovčania ďalšiu presilovú hru, viackrát zamestnali hosťujúceho gólmana, ten už ale do záverečnej sirény neinkasoval a Prešov sa tak tešil z dôležitého víťazstva.

HC Prešov Penguins – HC Dukla Senica 7:3 (1:1, 3:2, 3:0)

  • Góly a asistencie: 15. Kohutiar (Kubiš, Prokop), 26. Halás, 30. Halás (Nagy, Novický), 37. Prokop (Obšut, Kubiš), 42. Halás (Nagy), 47. Chalupa (Nagy, Halás), 49. Horvát – 4. Kňazev (Vereš), 27. G. Saliji (Dobrý, Vereš), 38. Videlka (Romančík, Saliji). Diváci: 351.

HC Prešov Penguins: Marton – Obšut, Nitriansky, Tkáč, Novický, Pitka, Tartaľ – Kohutiar, Prokop, Kubiš – Halás, Nagy, Chalupa – Dancsák, Kivader, Podsedlý – Pulščák, Horvát, Schroner.

HC Dukla Senica: Račko (48. Krajčovič) – Parachonka, Šimon, Nechala, Pařížek, Šohajda – Romančík, Vereš, Kňazev – Dobrý, G. Saliji, Dolinajec – Daniel, Dvonč, Videlka.

Môže vás zaujímať:

Šanca, aká tu ešte nebola: Chlapi, na prešovskom castingu môžete zaujať v súťaži Východniar roka 2016!

Robia nám dobré meno a dosahujú kvalitné výsledky: Futsalisti FK Prešov sú tretím najlepším kolektívom mesta

V Prešove rastie ďalší športový talent: Na Klaudiu (17) boli krátki už aj chlapci, z jej úspechov onemiete

foto: Vlado Salzer

Parádny zápas prešovských hokejistov: Padlo 10 gólov, Halás s hattrickom
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM