Ľubomír Hudačko Správy

Hity Petra Nagya v novej podobe: Prešovčan má nový album, jedna skladba aj v zhuleneckom župane!

Spevák, skladateľ, textár a producent Peter Nagy má nový album s názvom Rockmi overené. Legendárny hitmaker poteší fanúšikov nestarnúcimi skladbami v nových aranžmánoch. Jedna z piesní má aj zhulenecký župan, iná zase romantický nádych.

Ilustračný obrázok k článku Hity Petra Nagya v novej podobe: Prešovčan má nový album, jedna skladba aj v zhuleneckom župane!
Zdroj: TASR

Na novom CD nájdu fanúšikovia aj dva bonusy a to Udobrenia a Agáty v sprievode klavíru a ženského sláčikového kvarteta.

Nahrali piesne ako z koncertu

Známy hitmaker Peter Nagy pôsobí na hudobnej scéne už 30 rokov. Legenda česko-slovenskej hudby má na konte 16 albumov, z ktorých sa doteraz predalo vyše dva milióny nosičov. Peter Nagy sa teraz rozhodol potešiť fanúšikov novým albumom s názvom Rockmi overené. Novinka plná nestarnúcich hitov v nových aranžmánoch je už na svete.

„Album má názov, ktorý presne vystihuje o čom je. Za 30 rokov koncertovania s mojou kapelou sme vždy niečo zmenili na piesňach tak, aby sme nezmenili ich podstatu, teda melódiu a text. Myslím si, že piesne by sa mali nahrávať až po rokoch hrania na koncertoch, keď sú vyhraté a zrelé a nie, keď sú úplne nové. Ale v dejinách súčasnej hudby a v uponáhľanej dobe sa tak nikdy nestalo. Mal som vždy pocit, že by bolo dobré znova nahrať niektoré z mojich známych piesní tak, ako ich hrávame s kapelou na koncertoch," vysvetlil Peter Nagy.

Sláčikové kvarteto, aj zhulenecký župan

Nové CD fanúšikov poteší zľudovenými hitmi Petra Nagya a skupiny Indigo v rockovej úprave. Úspešný skladateľ však nezabudol na milovaný reggae štýl či na romantické skladby. „Mám slabosť na reggae, preto tam nechýba pieseň Korálky od Natálky. Skladba Zuzka dostala zhulenecký reggae župan. Ľudia na CD nájdu aj dva bonusy. Skladby Udobrenia a Agáty v romantickej verzii len s klavírom a ženským sláčikovým kvartetom. Tento tím poskladal Milan Adamec z členov orchestra Národného divadla a Slovenskej filharmónie,“ doplnil spevák.

Ikona českej a slovenskej hudobnej scény Peter Nagy nahráva nový album s kapelou Indigo. V štúdiu sa zavreli v zostave Mišo Kovalčík – gitarista a kapelník, Luboš Ďurech – basgitarista, Marek Mečiar – klavírista a Jan Lau – bubeník. „Mám skvelú kapelu. Príchodom rockového gitaristu Miša Kovalčíka sa začala éra kapely Indigo s oveľa gitarovejším zvukom. Nový album mixoval jeden z najlepších zvukárov Česko-slovenska Ivan Jombík. No nič sa nedá stihnúť bez nestíhania, v našej branži sme zvyknutí na chaos,“ zakončil s úsmevom.

Čítajte tiež:

Čo zaujímavé sa u nás chystá? 10 podujatí v Prešove, na ktoré sa v apríli oplatí skočiť

Dobrý festival ohlásil zmenu: Kde sa tento rok obľúbené podujatie uskutoční?

Poznáme ďalšie mená účinkujúcich na Dobrom festivale: Tešiť sa môžeme najmä na rockovú smršť!

foto: ilustračné

Krásna pieseň Petra Nagya: Agáty len s klavírom a sláčikmi!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM