Rôzne

Half marathon v Prešove 2019: Ovládli ho Keňania, nestratil sa však ani Slovák

Nadšenci a priaznivci behu si opäť zmerali svoje sily. Podujatie si v bežeckom kalendári Prešovčanov už buduje svoju tradíciu, takto dopadol Half Marathon.

Ilustračný obrázok k článku Half marathon v Prešove 2019: Ovládli ho Keňania, nestratil sa však ani Slovák
Zdroj: Mesto Prešov

Po úspešnej premiére Prešov Half Marathonu 2018 sa uskutočnil už druhý ročník podujatia. Prešovčania aj návštevníci z okolia si užili polmaratón v srdci Šariša s podtitulom – emócia v pohybe.

Na štart Prešovského polmaratónu sa postavilo vyše 1100 nadšených bežcov. Aj tento rok si účastníci mohli vybrať trať podľa náročnosti. Odbehnúť si teda mohli polmaratón, 10 km alebo UNIPO 5 km. Najmenší si zas skúsili Mini maratón.

Pripravený bol aj sprievodný program, zóna zábavy pre deti, občerstvenie a polmaratón sa opäť niesol v jedinečnej atmosfére. Bežci prekonávali svoje limity a v cieľovej rovinke sa na ich tvárach striedali emócie.

Podľa predpokladov dominovali bežci z Kene, kde prvý Wycliffe Kipkorir Biwot dobehol vo výbornom čase 1:07:42. Fantasticky im sekundoval Marián Zimmerman z Kluknavy, ktorý sa stal najrýchlejším Slovákom a zároveň aj majstrom východoslovenského kraja za Slovenský Atletický Zväz.

Výborné časy padali aj vo vekových kategóriách a taktiež v sprievodných disciplínach Unipo 5 km a 10 km, či v detských behoch. Organizátori sa už teraz tešia na ďalší ročník podujatia.

A v obrazoch si pozrite aj zábery z návštevy prešovskej dychovky vo Francúzsku. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Prešovské hudobné zoskupenie vystúpilo vo Francúzsku: Pozrite si to na FOTKÁCH
34
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM