Hádzaná

Prešovčania sa predstavili v Lige majstrov: V 1. dueli však nestačili na Španielov

Liga majstrov pre hádzanárov Tatrana Prešov začala, ale prvý duel im body nepriniesol. Španielom podľahli o dva góly, prečítajte si aj hlasy po zápase.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania sa predstavili v Lige majstrov: V 1. dueli však nestačili na Španielov
Zdroj: TASR

V úvodnom zápase nového ročníka Ligy majstrov podľahli hráči Tatrana Prešov španielskemu vicemajstrovi Bidasoe Irun 23:25 (13:13). Pre víťaza tejto súťaže spred 25 rokov to bol víťazný návrat do pohárovej Európy po 13-tich rokoch. Najlepším strelcom Tatrana v tomto stretnutí bol Nino Grzentič, ktorý zaznamenal päť gólov.

Najbližšie sa Tatran predstaví v Lige majstrov na budúci týždeň v sobotu 21. septembra o 18.30 na palubovke Sportingu Lisabon. Následne sa v stredu 25. septembra od 19:00 hod. predstaví na palubovke fínskeho Red Cocks.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Už pred zápasom sme vedeli akým dobrým tímom Bidasoa má. Videli sme to aj pri ich poslednom zápase proti Barcelone. BohužiaĽ sme neodohrali celý zápas hlavou, ale príliš so srdcom, z čoho rezultovali chyby. V druhom polčase sme neplnili to, čo sme natrénovali a akonáhle sa Bidasoa dostala do náskoku, bolo náročné vrátiť späť. Gratulujem súperovi k úvodnému víťazstvu v skupine.“

Javier Muňoz, krídelník Tatrana: „Všetci sme od súpera očakávali kvalitný výkon. Keďže som proti nim hrával, vedel som, že v posledných rokoch veľmi dobre pracujú. Takže výsledok až tak neprekvapuje, prehrali sme proti kvalitnému tímu a do ďalších zápasov sa musíme zlepšiť.“

Dominik Krok, spojka Tatrana: „Do Ligy majstrov sme chceli vstúpiť výhrou. Boli sme na súpera pripravení, ale nehrali sme dobre, nehrali sme to čo vieme hrať či v obrane, alebo v útoku. V útoku sme hrali dosť nedisciplinovane, čo nás zabilo. Odbíjané lopty sa im vracali priamo do rúk, z čoho nám dali góly z rýchlych kontier a už to išlo."

Titouan Afanou Gatine, spojka Tatrana: „Bol to náš druhý medzinárodný zápas v domácom prostredí a opäť sme ho prehrali. Bojovali sme, odviedli sme maximum, ale nestačilo to. V prvom polčase sme hrali dobre, ale druhý sme mali zahrať lepšie. Musíme hrať kolektívne celý zápas, nielen polčas. Potrebujeme už týmto skvelým divákom, ktorí nás opäť povzbudzovali celý zápas a vytvorili fantastickú atmosféru, priniesť víťazstvo.“

Oliver Rábek, spojka Tatrana: „Nezvládli sme koniec zápasu. Urobili sme behom desiatich minút 4–5 technických chýb z nepripravenej streľby, aj keď sme do nej išli na sto percent, bola zblokovaná. Takže boli z toho rýchle góly, ktorými nám odskočili na 3–4 góly. Ešte sme sa snažili bojovať do konca, no ustrážili si to už dokonca. Teraz nás čakajú ďalšia dva veľmi ťažké zápasy, takže sa potrebujeme pripraviť na ne a ideme ďalej.“

Tatran Prešov – Bidasoa Irun (Šp.) 23:25 (13:13)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič– Rábek 4, Djerič 1, Lapajne, Magdolen, Krok, Muňoz 4/4, Urban 4, Hozman, Vučko, Straňovský 1, Grzentič 5, Carapkin 1, Afanou-Gatine 3.
  • Najviac gólov súpera: Odriozola 6/1, Cavero a Salinas po 3, , 7-metrové hody: 4/4 – 2/2, vylúčenia: 4 – 1.
  • Priebeh: 1:2, 3:5, 5:5, 7:9, 11:10, 14:14, 15:17, 16:21, 19:22, 22:23, 22:25.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

A v obrazoch si pozrite aj nedávne zápolenie na prešovskom Velodróme. Kliknite si fotogalériu.

Velodróm v Prešove hostil významné preteky: Ovládli ich Dáni
3
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM