Iné športy

Hádzanári Tatrana Prešov už začali prípravu: Na palubovke 16 hráčov a dvaja novici

Šestnásť hráčov vybehlo na prvý tréning hádzanárov Tatrana Prešov v domácej Tatran aréne. Niektorí hráči trénerovi chýbali, no dvaja novici pribudli.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Tatrana Prešov už začali prípravu: Na palubovke 16 hráčov a dvaja novici
Zdroj: Viktor Zamborský

Trénerovi Slavkovi Golužovi chýbali dvaja účastníci Mediteriánskych (Stredomorských) hier – Bruno Butorac, ktorý sa v drese chorvátskej reprezentácie tešil z víťazstva na hádzanárskom turnaji a tiež Januš Lapajne, ktorý skončil so slovinskou reprezentáciou na 5. mieste.

Mužstvo je pripravené inak

V stredu má naplánovaný príchod Roman Carapkin, ktorý v minulej sezóne hral v druhom tíme, a keďže sezóna sa preňho skončila neskôr, dostal dva dni voľna navyše. Po ročnej odmlke spôsobenej problémami s chrbticou sa do prípravy zapojil aj Ľuboš Šarpataky. Oproti minulej sezóne naopak už v tíme nepokračuje Petar Abramovič a kariéru v Tatrane ukončil kapitán Radovan Pekár.

„V príprave budem bazírovať na práci a prístupe k nej. Mužstvo je určite inak pripravené ako na začiatku minulej sezóny, čo samozrejme zjednoduší a urýchli tréningový proces. Zároveň však bude príprava o to ťažšia a náročnejšia. Ale máme dostatok času, preto vieme prípravu rozložiť tak, aby bola kvalitná,“ povedal po prvom tréningu tréner Slavko Goluža.

Chorvátsky kormidelník na ňom mal po prvýkrát k dispozícii aj dvojicu novicov v zelenobielom drese. V Tatran handball aréne zarezával dlhoročný slovenský reprezentant Martin Straňovský prichádzajúci z nemeckého Erlangenu a dobre stavaný prvý francúzsky hádzanár v našich končinách Titouan Afanou Gatine z parížskeho Saint-Germain.

Zahrali si futbal

„Prestávka bola trochu kratšia, keďže sme o niečo neskôr končili v Nemecku. Nebol som však v reprezentácii, lebo som cítil rameno, no teraz som už fit. Sme veľmi radi, že už sme v Prešove. Chalanov poznám, atmosféra na prvom tréningu bola dobrá, takže super. Nemyslím si, že to bude hneď nejaké náročné prvý týždeň. Začneme pomalšie. Na začiatku sme si dali futbal a potom stabilizačné cvičenia,“ skonštatoval po prvom tréningu Martin Straňovský, ktorý mesačnú dovolenku strávil s rodinou doma v Nových Zámkoch.

Pred začiatkom sezóny sa však už s manželkou i dcérkou presťahoval do Prešova. Pred sezónou ho potešila informácia, že Tatran sa stal priamym účastníkom Ligy majstrov. Trochu ho mrzí iba to, že žreb neprisúdil zelenobielym jeho bývalého zamestnávateľa – španielsky Ademar Leon.

„Bolo by to také deja-vu, lebo už dosť dávno som tam hral naposledy. Určite by bol super pocit tam znovu hrať, ale dostali sme Silkeborg, takže škoda. Budeme sa ale snažiť o to, aby sme zo skupiny postúpili a možno v ďalšej fáze sa dočkám aj tohto zápasu. V každom prípade to budú v skupine zaujímavé zápasy a myslím si, že Prešov čaká atraktívna hádzaná,“ uviedol Martin Straňovský k žrebu, ktorý Tatranu prisúdil macedónsky Metalurg Skopje, dánsky Bjerringbro-Silkeborg, portugalský Sporting Lisabon, turecký Besiktas Mogaz Istanbul a ruský tím Čechovskí Medvedi.

Zoznam hráčov

Tatran pritom bude v budúcej sezóne bojovať opäť na viacerých frontoch. Okrem základnej skupiny Ligy majstrov bude tradične účinkovať v nadnárodnej SEHA lige, domácej extraligovej súťaži Slovanft handball extralige a Slovenskom i Česko-slovenskom pohári, ktorým novú sezónu koncom augusta v domácom prostredí otvorí. Na rozdiel od predchádzajúcej sezóny ale v extralige nebude Tatran vystupovať s dvoma, ale iba s jedným tímom, čo dáva možnosť rozložiť počas náročnej sezóny sily na viacero hráčov. Fakty z prvého tréningu:

Zoznam prítomných hráčov: Oliver Rábek, Dominik Krok, Tomáš Číp, Michal Kasal, Jakub Hrstka, Lukáš Urban, Ante Babič, Igor Čupryna, Mario Cvitkovič, Martin Kríž, Miloš Šarpataky, Ľuboš Šarpataky, Tomáš Rečičár, Leon Vučko, Martin Straňovský, Titouan Afanou Gatine.
Chýbali: Bruno Butorac, Januš Lapajne, Roman Carapkin

Plán prípravy:

  • 7.-8.7. 24. ročník turnaja v plážovej hádzanej (zároveň 5. ročník Memoriálu Vincenta Lafka) v Prešove
  • 20.7. modelovaný zápas tímov Tatrana
  • 28.7. dvojzápas na palubovke Tauron Stal Mielec (Poľsko)
  • 3.-4.8. domáci dvojzápas s KS Azoty-Pulawy (Poľsko)
  • 14.-18.8. 50. ročník medzinárodného Turnaja majstrov v Doboji (Bosna a Hercegovina)
  • sezónu začínajú turnajom Česko-slovenského pohára, ktorý sa uskutoční 25.-26.8 v Prešove.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM