Správy

Hádzanári Tatrana Prešov si preverili súpera: Prípravný duel s Našicami zvládli

Vo svojom ďalšom prípravnom stretnutí hádzanári Tatrana Prešov uspeli. Nexe Našice porazili 32:24, pričom s týmto tímom sa stretnú aj v rámci Seha ligy.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Tatrana Prešov si preverili súpera: Prípravný duel s Našicami zvládli
Zdroj: TASR

V Našiciach si poradili so súperom, s ktorým sa už v septembri stretnú opäť v základnej skupine Seha Gazprom league, výsledkom 32:24 (13:9). Účastníkovi Final 4 predchádzajúceho ročníka nadnárodnej súťaže nastrieľal najviac gólov krídelník Josef Hozman, ktorý zaťažil konto súpera deviatimi gólmi.

Výprava Tatrana sa presunula do bosnianskeho Doboja, kde zverencov trénera Slavka Golužu čaká od utorka 20. augusta do soboty 24. augusta 51. ročník Medzinárodného turnaja šampiónov, na ktorom obhajujú víťazstvo z minulého ročníka. Ich prvým vystúpením bude v utorok o 19.15 hod. zápas s Izvidačom Ljubuški z Bosny a Hercegoviny.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Chlapcom gratulujem k výkonu. Veľmi dôležité bolo, že disciplína bola na vysokej úrovni. A to je kľúč k nášmu dobrému výkonu v tomto stretnutí. Všetci chlapci dostali šancu si zahrať a nie je dôležité kto hrá, ale ako hrá. Čo ma teší, aj tí chlapci, ktorí mali menej príležitosti, sa veľmi dobre v tomto zápase ukázali. Viem, že to bol len prípravný zápas a do Našíc sa vrátime už v druhom kole SEHA ligy. Viem aj, že trénersky kolega Hrvoje Horvat chcel zápas odohrať takto, ale ja som si želal, aby sme uspeli aj s mladšími chlapcami a to, že sa nám to podarilo, ma teší najviac.“

Josef Hozman, krídelník Tatrana a najlepší strelec zápasu (9 gólov): „Ja som hlavne rád, že som dostal možnosť si zahrať. V obrane sme predviedli fakt dobrý výkon. Pristupovali sme k hráčom ako sme mali a hlavne sme boli disciplinovaní. To, čo sme si povedali v šatni, sme dodržali. V útoku, až na pár technických chýb, to bolo tiež perfektné a super zachytali gólmani. Bol to teda vydarený zápas.“

Rares Fodorean, spojka Tatrana: „Od začiatku sme hrali dobre. Tréner nám hovoril, aby sme boli koncentrovaní a myslím, že sme to splnili. Odviedli sme dobrú prácu v obrane, v útoku sme dokázali skórovať a bol to z našej strany vydarený výkon. Mňa teší, že som skóroval aj v takomto zápase. Cítim, že sa každým tréningom posúvam a snažím sa na sebe pracovať, aby som bol čo najväčším prínosom pre tím.“

Nexe Našice (Chor.) – Tatran Prešov 24:32 (9:13)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Rábek 1, Djerič 1, Michalka 4, Lapajne 1, Krok, Urban 2, Muňoz, Vučko 4, Straňovský 1, Hozman 9, Fodorean 5/1, Carapkin 1, Afanou-Gatine, Grzentič 3.
  • Najviac gólov súpera: Pešič 7, Severec 4, Dumenčič 3/1
  • 7-metrové hody: 4/3 – 1/1
  • vylúčenia: 3:1
  • priebeh: 2:0, 3:3, 4:7, 8:12, 10:15, 11:18, 16:20, 16:23, 19:26, 23:27, 23:31.

A v obrazoch si tiež pozrite, ako po novom vyzerá kabína hádzanárov Prešova. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V kabíne to majú po novom: Hádzanári Tatrana sa pripravujú v týchto priestoroch
5
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM