Iné športy

Grand Prix Prešov na velodróme: Najvyššie priečky obsadili cyklisti z Dánska

Velodróm zažil medzinárodné preteky Grand Prix Prešov. Pretekári z 12 krajín tu zbierali dôležité body na OH v Tokiu 2020. Najviac sa darilo Dánom.

Ilustračný obrázok k článku Grand Prix Prešov na velodróme: Najvyššie priečky obsadili cyklisti z Dánska
3
Galéria

Prešovský Velodróm ako jediný svojho druhu na Slovensku, hostil významné cyklistické preteky Grand Prix Prešov 2019 s medziná­rodnou účasťou.

Išlo o vôbec prvé preteky UCI klasifikácie C1 na Slovensku. V Prešove sa stretla európska dráharská špička z 12 krajín Európskej cyklistickej federácie.

Prešovský velodróm tak dostal na svoje 30. narodeniny ten najkrajší darček v podobe medzinárodných cyklistických pretekov, počas ktorých európska pretekárska špička bojovala o body do kvalifikácie na Olympijské hry Tokio 2020 – UCI Class C1.

V kategórii Madison (súťaži dvojíc) žien zvíťazili dánky Amalie Dideriksen a Julie Leth, ktoré sú v tejto kategórii majsterkami Európy za rok 2018.

V kategórii Omnium (jednotlivci) zvíťazila u žien Amalie Dideriksen, druhá skončila Ganna Solovei z Ukrajiny a na treťom mieste sa umiestnila Coralie Demay z Francúzska.

Z našich žien bola najlepšia Alžbeta Bačíková, ktorá sa umiestnila na krásnom 7. mieste. V kategórii mužov vyhral Matias Gunnar Malmberg z Dánska, druhý bol Niklas Larsen, takisto z Dánska, a tretí skončil Francúz Morgan Kneisky.

Slováci sa tiež držali statočne – na 18. mieste sa umiestnil Lukáš Kubiš a 19. priečku obsadil Martin Chren. Ohlas dráharskej špičky bol pre organizátorov podujatia veľmi pozitívny.

„Zahraniční hostia sa v Prešove cítili príjemne, k čomu zaiste prispelo aj ubytovanie v novozrekonštru­ovaných a modernejších priestoroch vstupného objektu velodrómu. Organizátori sa už teraz tešia na budúci rok, a veria, že dráhová cyklistika si postupne aj v Prešove získa veľa nadšených divákov,“ uviedla k téme tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Velodróm v Prešove hostil významné preteky: Ovládli ich Dáni
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM