Futbal Šport

Futbalisti Tatrana začali s prípravou na sezónu: Dohodnuté sú posily z Afriky

Fortuna liga o mesiac odštartuje svoj nový ročník, preto sa Tatran Prešov už pustil do prípravy. Podľa trénera sú už dohodnuté posily z Afriky.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Tatrana začali s prípravou na sezónu: Dohodnuté sú posily z Afriky
Zdroj: TASR

Druhú polovicu uplynulej odohrali s istotou zotrvania vo Fortuna lige, no v klube si uvedomujú, že tentoraz už bude v hre aj riziko zostupu. Tomu by sa v najstaršom slovenskom klube radi vyhli, aj preto sa dá očakávať posilnenie kádra.

Generálny je v zámorí

Na trénerskom poste zotrval Miroslav Jantek, ktorý mal na prvom tréningu 16 hráčov. Trojica Erik Streňo, Jakub Bartek, Jozef Talian si o jeden deň predĺžila dovolenky, Jakub Rolinc a Lukáš Kubus si hľadajú nové pôsobisko. „Prišli dvaja noví hráči. Roland Černák bol v Dunajskej Strede, no mal silnú konkurenciu. Nový je aj Adrián Leško, potreboval po pôsobení v Michalovciach asi zmenu. Verím, že prídu ďalší 5–6 noví hráči, ktorí budú posilami. Viacerí hráči dostali príležitosť a mohli sa ukázať. Uvedomujeme si, že v tejto sezóne to už bude hlavne o výsledkoch. Všetko chceme robiť trpezlivo a výber hráčov bude veľmi zodpovedný. Zároveň nie sú vylúčené ani odchody, pretože je záujem aj o našich hráčov,“ uviedol tréner Jantek.

Okrem niekoľkých hráčov chýbal aj generálny manažér a člen predstavenstva klubu Marek Trávniček. Dôvodom jeho niekoľkotýždňovej absencie je pobyt v zámorí, no to by podľa trénera Janteka nemal byť problém pri uzatváraní nových zmlúv. „My sme v pravidelnej komunikácii a riešime veci súvisiace s príchodmi hráčov. Mnohé veci už boli predpripravené. Môžem prezradiť, že dohodnutí sú viacerí hráči z afrického kontinentu a v ich prípade ide už iba o víza,“ poznamenal Jantek. Prešovčania už majú dohodnutých aj viacero prípravných zápasov, predstavia sa aj na turnaji v Česku, kde nastúpia proti Dukle Praha či Vysočine Jihlava.

Futbalisti Prešova odohrali jarnú časť sezóny 2016/2017 na štadióne Národného tréningového centra v Poprade a na tom sa nič nezmení ani v nasledujúcej sezóne, keďže ich domovský stánok v Prešove čaká rozsiahla rekonštrukcia.

Opäť v Poprade

Na modernom štadióne v Poprade však prešovské zápasy príliš nelákali. „Musíme hrať tak, aby ľudí pribúdalo. Bola tam spojitosť medzi našimi výsledkami a návštevnosťou. Faktom je, že ešte jednu sezónu budeme musieť odohrať v Poprade a ja verím, že potom nastúpime v Prešove v krásnom stánku,“ poznamenal Jantek. Zápasy pred prázdnymi tribúnami neboli ničím príjemným ani pre hráčov.

„Nie je to dobré pre futbalistov. Ďalšia sezóna bude znovu v Poprade a musíme sa na to pripraviť. Musíme si uvedomiť, že naše výkony a výsledky sú tým, čo pritiahne divákov na štadión. Pre mesto akým je Prešov, by bolo vhodné, aby bol štadión hotový čím skôr. Zvlášť teraz, keď sme v najvyššej súťaži. Nám by to pomohlo, hralo by sa nám lepšie a určite by to pritiahlo aj divákov. Teraz sa musíme pripraviť na novú sezónu, ktorá bude náročnejšia než minulá. Už od úvodu nesmieme nič podceniť a ísť naplno od začiatku,“ uviedol kapitán tímu Patrik Jacko.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM