Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalisti Tatrana v závere sezóny útočia na prvé miesto: Doma s Nitrou však zaváhali

Tentoraz to nevyšlo. Futbalisti Prešova mali v tejto sezóne pred sebou už len tri domáce duely, ale ten prvý v poradí nezvládli podľa predstáv. S Nitrou totiž nevyhrali a útok na prvé miesto môžu namiesto nich využiť lepším spôsobom iní ašpiranti.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Tatrana v závere sezóny útočia na prvé miesto: Doma s Nitrou však zaváhali
Zdroj: Dnes24.sk

Od začiatku sa na kopačky hráčov v zelenobielom vkrádala nervozita a nebolo to podľa predstáv. Favoritom síce bol Tatran, ale doma s Nitrou len remizoval 1:1.

Studená sprcha

Od úvodného hvizdu sa dopredu hnal Tatran, zaujímavú strelu tesne nad vyslal napriklad Keresteš. Domáci si neskôr pýtali dvakrát penaltu, no rozhodca mlčal. Otvoriť skóre sa nepodarilo ani Katonovi. Veľkú šancu mali potom Nitrania, po rýchlom protiútoku Ivančík trafil len do hlavy Bujňáka.

Macko skúšal dvakrát šťastie z priameho kopu, v prvom prípade mieril tesne vedľa a potom ho brankár vychytal. Veľkú možnosť spálil po polhodine hry Keresteš, vo vyloženej pozícii mieril len slabo a brankár pohodlne chytal. V závere polčasu prišla pre Tatran studená sprcha, pekný center Oravca využil nikym nekrytý Balaj a hlavičkou otvoril skóre – 0:1.

Vyrovnával Tubonemi

Po prestávke sa do šancí tlačili zelenobieli, no obrana odolávala. V 52. minúte mohol vyrovnať Hruška, ale v dobrej pozícii po akcii Katonu mieril mimo šibenice. O pár okamihov toho istého hráča vychytal zákrokom nitriansky gólman. Tatran pôsobil bezradne, ale po sérii centrov to napokon peknou hlavičkou vyšlo v 67. minúte Tubonemimu, ktorý vyrovnal na 1:1.

V 77. minúte skvelo vychytal priamy kop Talian a nedovolil hosťom skórovať. V závere zápasu neuspel v nájazde na brankára tiesnený Tubonemi a nadvakrát Tatran nespasil slabými ranami ani Voda. Z bránkovej čiary hostia vykopávali pre zmenu sľubnú hlavičku zeleno-bielych, v nadstavenom čase prekopol zblízka Voda. Doma tak Prešov len remizoval 1:1 a dal šancu zaútočiť na prvé miesto iným ašpirantom.

Môže vás zaujímať:

Titul je na dosah: Prešovskí hádzanári vyhrali aj druhé finále a k cieľu sú už veľmi blízko

Play off prešovskej Hokejbalovej ligy je v plnom prúde: Prvé zápasy napovedali, kto má aké šance

Obdivuhodný úspech Prešovčanky: Klaudia sa stala majsterkou Slovenska v bodyfitness!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM