Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalisti Prešova zažijú déja vu proti Trnave: Štart ligy však bez divákov!

Za hrubé nešportové správanie divákov počas posledného kola Corgoň ligy v minulej sezóne si priaznivci úvod štartu II. ligy neužijú. Prvé kolo proti juniorke Trnavy sa teda bude hrať pred prázdnymi tribúnami.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Prešova zažijú déja vu proti Trnave: Štart ligy však bez divákov!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Tatran Prešov ukončil neúspešnú sezónu v Corgoň lige zápasom proti Spartaku Trnava prehrou 0:1. Minimálne na jeden rok tak bude účinkovať v nižšej súťaži. Čo čert nechcel, nový ročník otvorí zápasom opäť proti slovenskému Rímu. Tentoraz však pôjde o rezervu „červenočírneho“ klubu. Hostia sú v II. lige nováčikom, favorita by sme teda mali hľadať v tíme Kostelníkovcov.

Bez Nováka a Kolbasa, no s Papajom a Petrášom

Ako sme už na našom webe spomínali, z kádra opäť vypadlo torzo futbalistov. Naposledy boli do juniorky (III. liga) preradení dvaja skúsení „košičania“ Jaroslav Kolbas a Ján Novák. V zelenobielom drese tak budú hrať prevažne odchovanci. Výnimkou je kapitán Peter Petráš či Ján Papaj, ktorí patria medzi najskúsenejších.

V bráne bude hájiť svätyňu navrátilec po štyroch rokoch Jozef Talian, útok pre zmenu posilnil Peter Nworah, ktorý hosťoval v Bardejov. Vrátil sa tiež Katona. V minulom ročníku hral v drese Rimavskej Soboty. K dispozícii pre tento duel však nebudú dvaja zranené opory Peter Lipták a Michal Krajník.

Na zápas len úzky okruh ľudí

Od 17:30 teda na štadión vybehnú súperi bez divákov, disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu totiž uzavrela náš štadión na prvý zápas 2. ligy z dôvodu hrubého nešportového správania divákov počas záverečného zápasu predchádzajúcej corgoňligovej sezóny proti Spartaku Trnava. Dôvodom je aj fakt, že už predtým mal klub podmienku za nešportové reakcie na adresu hráčov čiernej pleti.

Predtým udelený podmienečný trest zmenila teda disciplinárka na nepodmienečný. Na zápas tak bude mať umožnený vstup iba úzky okruh ľudí. Okrem delegovaných osôb a zástupcov klubu hostí sa ho môžu zúčastniť iba osoby podieľajúce sa na príprave a chode stretnutia, držitelia preukazu ZŤP a pracovníci masovokomunikačných prostriedkov. Uvádza oficiálna stránka klubu.

Tréner vie, že diváka neoklame

Úvodného výkopu sa už nevie dočkať aj hlavný tréner Jozef Kostelník: "Ja verím, že to bude nový a viem, že to bude aj veľký Tatran Prešov. Čo očakávam? Očakávam, že budeme hrať atraktívny futbal a diváci sa vrátia do hľadiska, pretože prešovský divák futbalu rozumie a neoklamete ho. A my ho ani klamať nechceme. Verím, že uveria v našu prácu a spolu to potiahneme a veľa toho povyhrávame.

Týmto chlapcom proste verím. Každý jeden hráč si je tu schopný zastať svoju funkciu. A budeme s nimi aj ďalej pracovať. Sú tam ďalší chlapci v juniorke, ktorých potrebujeme spoznať. Ale toto je cesta. Tatran bol vždy známy tým, že odtiaľ vychádzali veľkí hráči a ja myslím, že takíto hráči sa môžu zrodiť aj teraz. Budeme sa to snažiť dokázať na ihrisku," uviedol pre web klubu.

Fanúšikovia tak veria, že reflektory budú o rok svietiť opäť na prvoligový trávnik.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM