Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran Prešov vstupuje do novej sezóny opäť s výraznými obmenami kádra. Aj vedenia

Azda bude tentoraz bude cieľ pred novým ročníkom iný, ako stabilizácia kádra. Ten sa totiž po minulé roky vôbec nenaplnil. Množstvo zmien v tíme však evidujeme aj v súčasnosti. Priestor dostávajú hlavne mladí odchovanci.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov vstupuje do novej sezóny opäť s výraznými obmenami kádra. Aj vedenia
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Celkom má Tatran podľa oficiálnej stránky klubu k dispozícii 25 hráčov, svätyňu budú hájiť štyria brankári. Staronovou posilou v nej je Jozef Talian, ktorý chytal aj v príprave. Opäť sa však torzo hráčov vymenilo, oproti minulej sezóne nefigurujú na súpiske hráči ako Diviš, Plánička, Krob, Brezinský, Jakovlev, Gergel, Marcin, Bernardo a Augustín.

Niekdajší kanonier preradený do rezervy

V mužstve sa opäť objavil šikovný Peter Katona, donedávna pôsobila v rámci hosťovanie v Rimavskej Sobote. Do útoku pribudol z hosťovania v Bardejove stiahnutý Peter Nworah s nigérijskými koreňmi a šancu by mohli dostať aj mladí hráči ako Jakubech, Vinclér, Luberda, Šafranko, D. Jacko, Micherda, P. Leško, D. Leško a Ivanko-Macej. Všetci pôsobili v juniorke Prešova, resp. v dorasteneckých súťažiach.

Novinkou je preradenie skúsených Nováka s Kolbasom do juniorky. Obaja hráči v minulosti pôsobili v Košiciach, no vzhľadom na bližšie nekonkretizované dôvody si začiatok II. ligy v A-tíme neužijú.

Pri mužstve aj niekdajší hráč Premier league

Čisto prešovské zastúpenie je aj na lavičke, kde sa po príchode trénera Jozefa Kostelníka v klube vytvorila silná enkláva odchovancov klubu, ktorú aktuálne v realizačnom tíme podporí aj bývalý vynikajúci hráč Tatrana Prešov, Slovana Bratislava, anglického Sunderlandu, či Burnley, ktorý si najväčšie meno urobil v škótskom Celtigu Glasgow a takisto slovenskej reprezentácii – Stanislav Varga. Ten sa ujal úlohy asistenta J. Kostelníka a v klube bude zároveň zastávať aj post trénera rezervného juniorského tímu. Trénerom brankárov je už od príchodu nového trénera na lavičku Ľuboš Lukáč, ktorý je takisto prešovských odchovancom.

Zmeny nastali aj vo vedení klubu, ako sme už interpretovali aj na našom webe. Klub nemá ďalej chuť dotovať prezident Miroslav Remeta, pri mužstve skončili aj riaditelia Erik Bogranovský a Jozef Petrík. Očista klubu z každej strany má teda dosiaľ nepoznané kontúry.

Káder 1. FC Tatran Prešov na II. ligu 2013/14:

Brankári: Talian Jozef, Barát Denis, Vnclér Milan, Jakubech Adam

Obrancovia: Kačala Richard, Papp Vladimír, JackoPatrik, Krajník Michal, Petrás Peter, Luberda Martin, Micherda Lukáš, Leško Peter, BartekK Jakub

Stredopoliari: Lipták Peter, Jacko Dominik, Poliaček Miroslav, Katona Peter, HruškaLukáš, LeškoDávid, Ivanko-Macej Ľubomír, Papaj Ján

Útočníci: Dolný Jozef, Nworah Peter, Kamenčík Michal, Šafranko Pavol

Realizačný tím 1. FC Tatran 2013/14:

  • Tréner: Kostelník Jozef
  • Asistent trénera: Varga Stanislav
  • Tréner brankárov: Lukáč Ľuboš
  • Vedúci mužstva: Šafranko Ján,
  • Fyzioterapeut: ŠtieberJozef, masér: Šarišský Vladislav
  • Lekári: Cvnegroš Peter, Svätojánsky Július, Mirilovič Ján
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM