Futbal

Fragaria Cup 2019 odštartuje prázdniny v Prešove: Podrobné info, na čo sa tešiť

Prázdniny sú za dverami a s nimi aj 18. ročník mládežníckeho futbalového turnaja Fragaria Cup UP 2019. Ten začne už onedlho a informácie o ňom sa vám zídu.

Ilustračný obrázok k článku Fragaria Cup 2019 odštartuje prázdniny v Prešove: Podrobné info, na čo sa tešiť
Foto: Ľubomír Hudačko

Počas 17 rokov existencie si turnaj získal srdcia mladých aj starších futbalových fanúšikov v rámci celej Európy. Aj tento rok sa jeden z najväčších turnajov svojho druhu v rámci Európy uskutoční a to od 2. júla do 6. júla 2019, denne od 8.00 do 20.00.

Vlajkový sprievod a ohňostroj

Všetci Prešovčania sú pozvaní na vlajkový sprievod účastníckych tímov historickým centrom mesta Prešov v utorok 2. júla o 20.00, ktorý bude sprevádzaný aj kultúrnym programom. Spojený bude s ohňostrojom a minidiskotékou priamo pred budovou DJZ.

Viac ako 180 zaregistro­vaných chlapčenských tímov z 15 krajín Európy odohrá svoje zápasy na 14 prírodných trávnatých ihriskách a 2 ihriskách s umelým trávnatým povrchom, situovaných v meste Prešov a blízkom okolí. Mladí futbalisti zabojujú o cenné trofeje a zaujímavé športové ceny v 9 chlapčenských vekových kategóriách – od 7 do 15 rokov. Novinkou tohto ročníka je najnižšia veková kategória U7.

V priestoroch 4 Sport areálu na Sídlisku III, kde budú hrať najmenšie vekové kategórie od U7 do U11, bude počas celého turnaja zriadená Fan Zone s občerstvením, predajom reklamných a športových predmetov, ako aj s rôznymi atrakciami a workshopmi pre účastníkov turnaja aj návštevníkov areálu.

Ďalšia novinka

Ďalšou novinkou je mobilná aplikácia, v ktorej nájdu účastníci a návštevníci turnaja všetky dôležité informácie o samotných zápasoch (časový harmonogram, ihriská a výsledkový servis), kyvadlovej doprave, ubytovaní, stravovaní a sprievodnom programe počas turnaja.

Vekové kategórie U12 – U15 odohrajú svoje zápasy na týchto ihriskách:

  • FA 1. FC Tatran Prešov – Mukačevská ulica
  • SOŠ Technická – Volgogradská ulica
  • Ľubotice – Pod Hájom 14
  • Fintice – Hlavná 21/6

Informácie o turnaji, rozpis zápasov jednotlivých kategórií, postupové kľúče a výsledkový servis, ale aj informácie o programe a voľnočasových aktivítách, budú počas celého turnaja poskytované aj v call centre, na I. poschodí Bowlingu pri trati. Slávnostné vyhodnotenie víťazov všetkých vekových kategóriách bude v sobotu 6. júla od približne 16.00 v priestoroch 4 Sport areálu.

A v obrazoch si pozrite aj to, ako bojovali o čo najlepšie výsledky hráči Prešova v malom futbale. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Takto bojovali o zlato: MS v malom futbale vyhrali Prešovčania
4
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM