Ľubomír Hudačko Od Vás

FOTOREPORTÁŽ: Veľká rozlúčka s fašiangami v Prešove, takto to vyzeralo v uliciach

Vinšovačky foklórnych súborov, rôznorodé masky a zavŕšenie hodov si dosýtosti užili aj Prešovčania. Dôkazom toho ja bohatá fotogaléria, ktorá napovie viac. Pozrite si, ako to v centre mesta počas osláv konca tohto obdobia vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Veľká rozlúčka s fašiangami v Prešove, takto to vyzeralo v uliciach
Zdroj: Dnes24.sk

V metropole Šariša vyvrcholili fašiangy. O netradičné vinšovačky či unikátne kostýmy rozhodne nebola núdza ani tento rok.

Deň pred Škaredou stredou sa v Prešove uzatvorilo obdobie plesov, zábav, diskoték a karnevalov utorkové fašiangové podujatie na pešej zóne. Atmosféru aj tento rok dotváralo tridsať hudobných telies ako folklórne skupiny a súbory, mažoretky, dychovka či bubenícka show. Počet účinkujúcich mal prekročiť hranicu 550 až 600 účastníkov.

„Fašiangový jarmok každoročne lákal návštevníkov na tradičné slovenské špeciality, ale aj bohatého fašiangového sprievodu s maskami, s milými a veselými postavami a postavičkami, veselý fašiangový program vrcholí aj tento rok pochovávaním basy," zdôraznila na záver Patrícia Zichová z oddelenia kultúry a športu MsÚ.

Fašiangy či fašengi je vymedzenie obdobia od Troch kráľov do Popolcovej, resp. Škaredej stredy. Počas nich sa ľudia zabávajú a v posledný deň zavŕšia hody celovečernou zábavou. Ako to vyzeralo v uliciach centra mesta si môžete pozrieť v našej bohatej fotogalérii.

foto: Vlado Salzer

Čítajte aj o počte obyvateľov Prešova!

Pozrite viac informácií o poverčivosti zaľúbencov v Prešove!

Fašiangy sú minulosťou: Ako sa počas nich bavili Prešovčania?
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM