Komunálne voľby

FOTO: Volebná lahôdka: Do pohostinstva v Šalgovíku si namiesto pivka odskočili ľudia voliť

Tí, ktorí spadajú pod 80. okrsok, si už zvykli, že počas volieb sa im namiesto nápojového lístka U komiňara do rúk dostane hlasovací lístok.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Volebná lahôdka: Do pohostinstva v Šalgovíku si namiesto pivka odskočili ľudia voliť
6
Galéria
Zdroj: TA3

Volebné lahôdky. Aj tak by sa dali na dnes premenovať priestory v miestnom športovom areáli U komiňara. Zmenil sa na jednu volebných miestností. Ľudia tak volili aj v pohostinstve.

V prešovskom Šalgovíku to nie je po prvýkrát. Z rána bolo ľudí pomenej, po omši v kostole si to namierili práve „do krčmy“. Výčap nefungoval, za to komisia bola pripravená.

Tento "posledný“ volebný okrsok s číslom 80 patrí v komunálnych voľbách v krajskom meste medzi najmenšie vôbec. Volí v ňom všetkých 646 oprávnených voličov, ktorí majú trvalý pobyt v mestskej časti Šalgovík.

„Je tu tá volebná miestnosť, pretože žiadna iná tu nie je na Šalgovíku. Čiže mesto si prenajíma tieto priestory na tento účel,“ povedala pre TA3 Bibiána Hajdúková, prevádzkarka pohostinstva.

Na nepohodlie sa nesťažovali ani členovia komisie. „Veľmi dobre sa mi tu pracuje, je tu príjemné prostredie,“ ohodnotila Bronislava Macejová-Leššáková, členka okrskovej volebnej komisie. Volebných miestností v reštauráciách či pohostinstvách je v Prešove viac. Obdobne volili aj v Nižnej Šebastovej a Šidlovci.

Voľby v Šalgovíku
6
Galéria
Zdroj: TA3
Zdroj: presov.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM