Lucia Lauková Komunálne voľby

Miesto nehrá rolu: V Nižnej Šebastovej sa volí aj v bývalých kúpeľoch, VIDEO

Prešovčania majú volebné miestnosti zriadené aj v priestoroch Technických služieb, hostinci i v športovom areáli. Obyvatelia vedia, čo im v ich okolí chýba.

Ilustračný obrázok k článku Miesto nehrá rolu: V Nižnej Šebastovej sa volí aj v bývalých kúpeľoch, VIDEO
Zdroj: TASR

Prešovčania v sobotňajších komunálnych voľbách odovzdávajú svoj hlas i mimo priestorov základných a stredných škôl. Volebné miestnosti sú zriadené v priestoroch Technických služieb, hostinci i v športovom areáli.

V prešovskej miestnej časti Nižná Šebastová volia ľudia v reštaurácii v areáli bývalých kúpeľov Išľa. Tie podľa obyvateľa Michala Jendruša zanikli v 60. rokoch. „Niekedy tu bolo kúpalisko. Bolo okolo sedem obyvateľov, ktorí to spravovali, ale všetko vyšlo nazmar,“ povedal pre TASR.

Vo volebnom okrsku je zapísaných 1278 obyvateľov. „Myslím si, že to je úplne jedno, kde sa odohrávajú voľby, v akej miestnosti sú, čiže aj táto miestnosť je podľa mňa úplne postačujúca a dobrá,“ uviedol Jakub Vaško s tým, že v prvom rade je potrebné v tejto časti Prešova riešiť ihrisko a zvýšiť možnosti nakupovania, aby ľudia nemuseli chodiť na Sekčov.

„Zvykli sme si, sme tu asi druhý alebo tretí raz. Bývame tu neďaleko, takže je to v poriadku,“ povedal na margo umiestnenia volebnej miestnosti ďalší z obyvateľov Nižnej Šebastovej. "Primárne potrebujeme chodníky, lebo odtiaľ smerom na Fintice je nová časť a chýbajú tam chodníky, malé deti behajú po ceste,“ dodal.

V Prešove má právo voliť 72 530 ľudí, z toho 906 je cudzincov s trvalým pobytom na území mesta. Podľa zapisovateľa Mestskej volebnej komisie v Prešove Jozefa Smetanu, v Prešove je sedem volebných obvodov a 80 okrskov a volebných miestností. O primátorské kreslo sa uchádza sedem kandidátov a o 31 poslaneckých miest 156 kandidátov.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM