Kultúra

FOTO: V našom meste sa uskutočnil nový festival. Prilákal najmä študentov

V Jazdeckom areáli v Prešove sa uskutočnil hudobný festival Gjarfest. Podujatie bolo založené s benefičným podtónom. Boli sme sa naň pozrieť aj s objektívom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V našom meste sa uskutočnil nový festival. Prilákal najmä študentov
18
Galéria

Pestrá paleta hudobných interpretov, angažovanosť mladých študentov a úctyhodná myšlienka pomoci pre ich spolužiaka. To bolo gro toho, čo ste potrebovali pred začiatkom Gjarfestu v Prešove vedieť.

V Jazdeckom areáli, ktorý je domovským priestorom najmä pre prešovské trhy a parkúrové preteky či Pivný festival sa v stredu 27. júna uskutočnilo nové podujatie s benefičným podtónom, ktoré dostalo meno Gjarfest. Celý jeho výťažok podľa organizátorov poputuje do rúk ich spolužiaka Samka, ktorý pred pár rokmi utrpel vážny úraz a je odkázaný na invalidný vozík.

„Ten spôsob, akým sa mladí ľudia rozhodli urobiť takúto akciu, je super. Som rada, že som sem mohla prísť, pretože je to o niečom a nie o ničom,“ prezradila pre náš spravodajský portál študentka Karolína.

Návštevníkov festivalu mohlo mrzieť jedine nevľúdne počasie, ktoré znepríjemňovalo priebeh akcie. Napriek tomu sa však vedeli zabaviť a vypočuť si tóny obľúbených kapiel.

Headlinerom boli Chiki liki tu a, ale vystúpila aj Komajota či Akustika alebo kapela No Brake. „Takéto akcie s dobrou myšlienkou majú svoje odpostatnenie a vždy je pekné, keď sa ľudia vedia spojiť a podporiť ju. Nešlo tak ani o to, kto sem prišiel zahrať, ale o to, že sa pomôže človeku, ktorý to potrebuje. Ak sa to bude konať aj o rok, prídem opäť,“ okomentoval pre náš portál svoje dojmy aj Prešovčan Miro.

Nezabudnite si pozrieť aj priloženú fotogalériu, v ktorej sme zachytili úvod podujatia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Gjarfest v Prešove: Študenti zorganizovali podujatie pre spolužiaka Samka
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM