Správy

FOTO: Škôlkari zo Sabinovskej sa môžu radovať. Vynovili im materskú školu

Budovy Materskej školy Sabinovská sú nielen krajšie, ale aj energeticky úspornejšie. Prešli totiž obnovou. Prinášame aj fotky z miesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Škôlkari zo Sabinovskej sa môžu radovať. Vynovili im materskú školu
3
Galéria

Deti z Materskej školy Sabinovská sa môžu radovať. Už totiž chodia do vynovenej škôlky. Prešovská radnica informovala, že rekonštrukčné práce v sebe zahŕňali predovšetkým odstránenie porúch vyvolaných tepelnými mostami a zlepšenie tepelno – technických vlastností konštrukcií.

„V rámci stavebných úprav sa tak zateplili fasády, zhotovilo sa nové oplechovanie vonkajších parapet i atiky a súčasne sa uskutočnila aj rekonštrukcia terás jednotlivých pavilónov. Tri pavilóny tejto škôlky sú tak po rekonštrukcii nielen energeticky úspornejšie, ale zároveň omnoho estetickejšie,“ uviedla radnica.

Tá zároveň doplnila, že celková cena tohto diela, ktoré mesto Prešov financovalo z vlastných zdrojov, predstavuje sumu 179 993,59 eur s DPH.

Aktuálne sa v Prešove rekonštruujú aj materské školy na uliciach Čapajevova, Važecká a Sládkovičova. Mesto uvádza, že tie budú nielen energeticky úspornejšie a estetickejšie, ale zároveň budú mať aj celkovú vyššiu kapacitu o takmer šesťdesiat žiakov.

„Materská školy Sládkovičova bude dokončená začiatkom budúceho roka, spomínané dve ďalšie do konca školského roka. V jarných mesiacoch budúceho roka sa začne aj s rekonštrukciou Materskej školy Bratislavská,“ informovala radnica.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Škôlka v meste Prešov prešla obnovou: FOTO, ako vyzerá po dokončení
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM