Ľubomír Hudačko Rôzne Rôzne

Filmový štáb zháňa archívne snímky z Prešova. A odmena? Toľkoto ľuďom pribudne do peňaženky...

Filmový štáb na čele s režisérom Jánom Stračinom nakrúca snímku o hudobnej scéne v Prešove. Do dokumentu Bars dobrý film zháňa archívne snímky. Kto nimi disponuje si môže prísť aj na lákavý honorár. Skúsite materiál pohľadať aj vy?

Ilustračný obrázok k článku Filmový štáb zháňa archívne snímky z Prešova. A odmena? Toľkoto ľuďom pribudne do peňaženky...
Zdroj: Dnes24.sk

Fenomén metropoly Šariša ako rodiska mnohých známych hudobných hviezd na Slovensku púta pozornosť aj filmárov.

Režisér Ján Stračina nakrúca celovečerný kinodokument Bars dobrý film. Predstaviť v ňom chce odľahčenou formou hudobnú scénu v Prešove a jej aktérov, a to od raných čias až po súčasnosť. Okrem nových záberov pracuje štáb spoločnosti Filmarium aj s bohatým archívom. Filmári očakávajú, že ešte objavia ďalšie ďalšie raritné snímky, ktoré by mohli použiť. V takom prípade budú aj honorované.

„Do nášho dokumentu Bars dobry film zháňame unikátne fotky a staré filmy, videá, na akomkoľvek formáte. Či už to bude 8 mm, VHS, DVD, alebo iné. Pre ich majiteľov máme i honoráre. Za každú fotografiu použitú vo filme tri eurá a za každú minútu videa 60 eur. To znamená 10 eur za 10 sekúnd,“ spresnil režisér.

Dal na seba aj emailový kontakt: filmarium@gmail.com. Ďalšie nakrúcanie Bars dobrého filmu bude už v najbližších dňoch, od štvrtka do nedele. „Máme pred sebou ešte dlhú cestu, ale robíme to radi a s vášňou,“ dodal režisér.

Čítajte tiež:

Dianie v našom meste na striebornom plátne: V Prešove nakrúcajú celovečerný film!

Informácie redakcii poskytol Edo Kopček, foto: filmarium

Bars dobrý film: Na plátne má byť zmapovaná prešovská hudobná scéna týmto názvom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM