Ľubomír Hudačko Kultúra

Filmová noc na hrade vo Veľkom Šariši: Aké novinky nás tento rok na podujatí čakajú?

Po ročnej pauze sa do programu podujatí vracia Filmová noc na hrade Šariš. Pri Prešove budeme svedkami aj viacerých noviniek, veď čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Filmová noc na hrade vo Veľkom Šariši: Aké novinky nás tento rok na podujatí čakajú?
Zdroj: smARTin

Onedlho nás čaká už siedmy ročník spomínaného podujatia, ktoré si už v končinách východného Slovenska vybudovalo svoje meno a obľubu diváka. Trojdňová akcia prináša možnosť letného rodinného vyžitia, aj vďaka stanovaniu, ktoré môžete na hrade okúsiť iba počas tohto festivalu. Okrem hlavnej sekcie filmov sú na programe aj divadlá, či čítanie pre deti, škola fotografie pre najmenších, či dávka hudby, ktorú prinesú kapely Parrots of Madness, Chalani z chatrče či Chiki liki tua.

Aj chill out zóna

Festival prinesie tento rok aj niekoľko noviniek. Postarané bude o deti, ktorým je venovaný samostatný detský stan. „A o komfort a pohodu sa na tomto výnimočnom mieste postará Chill out zóna. V starej prachárni hradu bude nainštalovaná stála FOTO výstava s názvom Šarišský hrad žije. Slávnostné otvorenie bude počas podujatia FNNH 2018 a výstava bude sprístupnená návšteníkom hradu aj naďalej až do zimných mesiacov. V roku 2019 bude výstava pozmenená, ale stále verejnosti prístupná,“ uviedol pre náš portál organizátor podujatia, predseda OZ Nový film Peter Vlkovič.

Ďalšími inovatívnymi prvkami budú súťažné filmové sekcie Najhorší film a Najlepší propagonista v dokumentárnom filme, wifi zóna či nabíjačkáreň.

Síkrit kino

„Zaujímavosťou je pokračovanie tajomnej projekcie nazvanej Síkrit kino. Ak návštevníci nechajú pri registrácii svoje telefónne číslo, v neznámy čas dostanú správu o tom, na ktorom (vopred neznámom) mieste hradu sa bude premietať film, o ktorom nebudú mať vopred žiadnu informáciu,“ prezradil Vlkovič.

Podujatie bude tento rok obohatené aj o dojem z rekonštrukcie hradu, ktorá prebieha už od roku 2011. Festival prinesie teda aj dojem zo stredovekého miesta, ktoré je samo o sebe nositeľom mnohých legiend a príbehov. Festival je na programe v dňoch 20. – 22. 7. 2018.. Navštívi ho aj slovenský filmový velikán Dušan Hanák.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM