Kultúra

Tipy pre vás: Na aké podujatia si môžete vyraziť tento týždeň v Prešove?

Je tu ďalší nový týždeň a s ním aj podujatia, ktoré sa budú v našom meste konať. Vybrali sme hneď niekoľko z nich. Necháte sa inšpirovať?

Ilustračný obrázok k článku Tipy pre vás: Na aké podujatia si môžete vyraziť tento týždeň v Prešove?
Foto: Ľubomír Hudačko

MS vo futbale

10., 11., 14.. 15. júla 20.00 v Záhradnom kine/Kine Scala

Vychutnajte si priame prenosy MS vo futbale z Ruska na plátne v Záhradnom kine. V prípade nepriaznivého počasia sa premietať bude v Kine Scala. Súboj o bronz (16.00) a finále (17.00) už priamo v Scale.

Vernisáž výstavy Miracl

10. júla 17:00 vo Viole

Prvú autorskú výstavu mal autor Emil Semanco v Prešove už v roku 1979. Pôsobí ako kurátor, porotca, predseda medzinárodných výtvarných festivalov a organizátor výtvarných sympózií. Má za sebou rozsiahlu publicistickú, literárnu aj výtvarnú tvorbu, v ktorej dominuje technika koláže.

Hudba v parku

12. júla 18.00 v Záhrade umenia

Môžete sa tešiť na všestranných umelcov, unikátnu atmosféru a príjemné prostredie pre vás a vašich priateľov. Zbaľte si deku, široký úsmev a vychutnajte si počúvanie hudby v parku.

Kino Pocity

12. júla 21:00 v Záhradnom kine

The Florida Project. Neďaleko Disneylandu na Floride stojí mnoho, kedysi populárnych, pestrofarebných motelov. Okúzľujúca šesťročná Moonee a jej kamaráti, ktorí si naplno užívajú leto, bývajú v jednom z nich.

Burza starožitností a kuriozít

13. júla na Pešej zóne

Tradičná burza starožitností v centre Prešova. Príďte si doplniť zbierku, alebo prípadne vymeniť duplikátov.

City Sity vol.1

13. júla 13.00 vo Wave

Prvý diel nového formátu o verejnom priestore je venovaný pouličným muzikantom a skejterom, radostiam aj starostiam, ktoré im prinášajú ich aktivity, ako aj ich názorom na funkčnosť, rezervy a využívanie potenciálu, ktorým mesto Prešov v týchto oblastiach disponuje.

Prešovský dixieland

13. júla 19.00 v Lanovom centre

Stráviť môžete aj veselý letný podvečer v spoločnosti kvalitnej hudby. Prešovský dixieland je kapela hrajúca známe, menej známe a pre mnohých aj úplne neznáme skladby tradičného džezu. Open – air koncert.

Mr. & Mrs. Violinist

13. júla 19.30 v Mariannus Pube

Koncert inštrumentálneho zoskupenia Mr. & Mrs. Violinist. Koncert je druhým z cyklu Hudobné západy slnka.

Objavovanie: Prešovské paláce

14. o 10.00 a 15. júla o 14.00 pred MIC

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM