Iné športy

Favorit volejbalovej ligy padol v Prešove: Prievidza tu prehrala hladko 3:0, VIDEO

Favorizovaní hostia toho na ihrisku veľa nepredviedli a podľahli Šarišanom hladko 3:0 (25:17, 25:20, 26:24). Prešovský kapitán Sopko sa zaskvel 23 bodmi.

Ilustračný obrázok k článku Favorit volejbalovej ligy padol v Prešove: Prievidza tu prehrala hladko 3:0, VIDEO
Zdroj: Vkmiradpupresov

V 5. kole Edymax extraligy mužov hostili hráči VK Mirad PU Prešov na palubovke Spojenej školy obhajcu titulu a víťaza Slovenského pohára z Prievidze. Favorizovaní hostia toho na ihrisku veľa nepredviedli a podľahli Šarišanom hladko 3:0 (25:17, 25:20, 26:24). Prešovský kapitán Martin Sopko sa zaskvel 23 bodmi.

Do zápasu vstúpili lepšie domáci. Viedli v priebehu celého setu a hosťom nepomohlo ani striedanie a nástup jediného legionára v tíme Ukrajinca Pliasetského. Prievidžania výrazne strácali na pokazených servisoch. Hneď úvodný setbal premenil z krkolomného útoku Bogdanovič na 25:17.

Zdroj: Dnes24.sk

V druhom sete sa priebeh opakoval. Hru si vyskúšal aj striedajúci smečiar vo farbách Miradu, Šimon Gula. Set rozdielom 25:20 ukončil razantný smeč, ktorý z blokov hostí skončil v aute.

Otvorenej hry sa diváci dočkali až v treťom dejstve. Zlepšené podanie hráčov VK Prievidza sa odzrkadlilo na vyrovnanejšej partii, keď sa skóre prelievalo z jednej strany na druhú. “Kohúti“ dokonca viedli 18:15 a 22:20. Mali aj setbal za stavu 24:23. Domáci sa však nenechali vyviesť z koncentrácie a nedovolili hosťom uhrať ani set. Celkové víťazstvo, cenný skalp a zisk 3 bodov potvrdil ukážkovým útokom najviac bodujúci hráč na ihrisku, Martin Sopko.

Zdroj: Dnes24.sk

Erik Digaňa, tréner VK Mirad PU Prešov: „Tentoraz to bol majster, obhajca titulu a ťažký zápas. Napriek možno jednoznačnému výsledku to vôbec nebolo jednoduché. Prievidza mala asi slabší deň, ale tým nechcem dehonestovať výkon chlapcov. Dodržali taktické pokyny, pridali srdce, bojovnosť a výsledok sa dostavil. V Prešove to budú mať všetci súperi ťažké.“

Richard Nemec, tréner VK Prievidza: „Gratulujem Prešovu, hlavne pánovi Sopkovi, ktorý nás porazil. Dal tímu Prievidza dobrú príučku, ako sa má chovať líder družstva.“

Prešovčania majú v tejto fáze súťaže zatiaľ 11 bodov a víťazstvom zosadili Prievidzu z prvého miesta tabuľky, na ktorý sa s 12-timi bodmi dostala Nitra. Už v sobotu (20.10.2018 o 17:00 hod.) pokračuje extraliga 6. kolom. Šarišania sa v ňom stretnú s mužstvom MVK Zvolen.

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM