Rôzne

Dve prešovské škôlky sa môžu tešiť: Takýto medzinárodný certifikát získali

Dve prešovské materské školy získali medzinárodný certifikát Zelená škola. Svojich žiakov dlhodobo vedú k šetrnejšiemu prístupu k životnému prostrediu.

Ilustračný obrázok k článku Dve prešovské škôlky sa môžu tešiť: Takýto medzinárodný certifikát získali
Zdroj: TASR

Materské školy Budovateľská 8 a Antona Prídavka 1 sa môžu hrdiť prívlastkom „Zelená škola“. Súčasne sa pýšia aj vlajkou siete Eco-Schools. Medzinárodný certifikát získali za svoje aktivity v uplynulých dvoch školských rokoch.

Škôlkari z MŠ Antona Prídavka 1 sa počas tohto obdobia zamerali na zeleň a ochranu prírody. Prijali EKO-kódex, v ktorom sa zaviazali, že sa budú starať o vtáčiky v zime a tiež o rastliny a kvety na školskom dvore a v jej interiéri. Rozhodli sa tiež vysádzať zeleninu a starať sa o ovocné stromy. V škole tak majú množstvo farebných kvetov, ktoré deti sadia so svojimi učiteľkami, na stromoch sú vtáčie búdky a zo zeleninových záhonov zberajú vlastnú úrodu.

V MŠ Budovateľská si titul Zelená škola potvrdili, lebo jeden už získali pred dvoma rokmi. Tentoraz sa venovali tématike „Doprava a ovzdušie“.

V rámci svojich aktivít v tomto projekte malí škôlkari pripravili informačné letáčiky o negatívnom vplyve dopravy na prírodu, k tejto téme pripravili aj divadielko, s ktorým vystupovali v jednotlivých triedach a spravili aj prieskum ako sa deti i personál dopravuje do škôlky. Deti tiež spoznávali ekologické dopravné prostriedky, na výlet sa vybrali vlakom a v areáli škôlky sa tešia z troch stojanov na bicykle.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM