Iné športy

Dráma ako sa patrí: Prešovskí volejbalisti v derby otočili zápas z 0:2 na 3:2

Proti Košiciam to je v športe pre Prešovčanov vždy veľká bitka, tak tomu bolo aj vo volejbalovej extralige. Domáci tím prehrával 0:2 na sety, ale vyhral.

Ilustračný obrázok k článku Dráma ako sa patrí: Prešovskí volejbalisti v derby otočili zápas z 0:2 na 3:2
Zdroj: VK Mirad PU Prešov

Volejbalisti VK Mirad PU Prešov privítali v poslednom, 6. kole nadstavbovej časti východniarskeho rivala z Košíc, ktorému po tesnom finále Slovenského pohára, mali čo vracať. Keďže k zmenám v tabuľke už dôjsť nemohlo, tak obaja tréneri dostali priestor na posledné vyladenie formy pred play-off.

Otočka z 0:2 na 3:2

Po dokonalom obrate sa z víťazstva radovalo domáce mužstvo, ktoré výkonom potešilo prešovské publikum a ideálne sa naladilo pred vyraďovacou fázou. Po viac ako dvojhodinovej napínavej bitke otočil Prešov nepriaznivý vývoj duelu s Košicami z 0:2 na 3:2 po setoch 22:25, 24:26, 25:21, 25:21, 20:18. Bodovo exceloval litovský legionár Jaroslav Bogdanovič i blokár Ivo Mikovčík. Hráčom zápasu sa stal smečiar Michal Hudák. Kapitán Martin Sopko st. oddychoval. Hru si vyskúšali mladíci aj skúsení hráči z lavičky a trénera Erika Digaňu potešili bojovnosťou aj výsledkom.

Košice obsadili po nadstavbe druhé miesto (18–6, 55 bodov) a v play-off narazia na Komárno. Prešov skončil štvrtý (13–11, 39) a vo štvrťfinále sa už budúci týždeň v sobotu (16.3.2019) o 16:00 hod. stretne so Svidníkom.

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner VK Mirad PU Prešov: „My sme v zápase nastúpili bez Martina. Chcel som vidieť, ako sa k tomu postavia chlapci, ktorí to potrebovali. Som rád, že zobrali na seba zodpovednosť. Blahoželám chlapcov k víťazstvu. Sme pripravení na Svidník."

Richard Vlkolínsky, tréner VK KDS Šport Košice: „Bol to volejbal plný chýb. Šialene veľa chýb na oboch stranách. Ja som niečo pripravoval a nechcem povedať, že som chcel, aby hrali inak, chcel som, aby tam bolo niečo, čo tam dnes jednoducho nebolo. Hráči to vedia, ukazujú to na tréningu a neukázali to na ihrisku. Prešovskí hráči ukázali chuť po výhre a gratulujem im k víťazstvu.“

  • Počet divákov: 247 divákov
  • Rozhodovali: Juraj Mokrý, Dušan Daruľa

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Informácie o zápase redakcii poskytla Jana Palenčárová

Nedávno bol asistentom rozhodcu počas otvorenia štadióna v Bratislave prešovský poslanec Miroslav Benko. Kliknite si fotogalériu.

Už mu to nikto nezoberie: Benko bol ako asistent rozhodcu pri otvorení NFŠ
3
Galéria
Zdroj: archív Miroslava Benka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM