Správy

Doteraz po nich chodili na poštu: K Starej tehelni v Prešove už opäť prichádzajú listy

K Starej tehelni od novembra opäť prichádzajú listy. Obyvatelia tejto lokality už nemusia chodiť po svoje zásielky na poštu.

Ilustračný obrázok k článku Doteraz po nich chodili na poštu: K Starej tehelni v Prešove už opäť prichádzajú listy
Zdroj: TASR

Na základe rozhodnutia Úradu pre reguláciu elektronických komunikácii a poštových služieb, Slovenská pošta tento mesiac obnovila doručovanie obyčajných listových zásielok, vrátane oznámení o uložení zásielok do domových schránok v lokalite K Starej tehelni.

Nikto ich neinformoval

„Obyvateľom tejto lokality prichádzali približne štyri roky všetky listy priamo na hlavnú poštu, pričom o uložení zásielky ich nikto neinformoval,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Počas obdobia, kedy nebola doručovaná pošta v lokalite K Starej tehelni mesto podľa jeho slov hľadalo možnosti ako obnoviť doručovanie zásielok. Po vzájomných rokovaniach so Slovenskou poštou boli navrhnuté viaceré alternatívy.

Zúčastnené strany sa napokon zhodli na tom, že najvhodnejším riešením bude osadenie nových poštových schránok.

„Okrem toho pribudli na bytoch aj nové menovky a na prízemí bytového domu bol osadený prehľad užívateľov bytov s číslom vchodu, bytu, poschodia a menami nájomcov,“ doplnil Tomek.

Na hlavnú poštu nemusia

S cieľom zabezpečiť voľný prechod ku každému bytu, mesto odstránilo bariéry v spoločných priestoroch, ktoré si vytvorili samotní obyvatelia.

Výhodou pre ľudí zo Starej tehelne bude aj to, že na hlavnú poštu už nebudú musieť chodiť ani v prípade vyzdvihnutia doporučených zásielok.

„Oznamovacou poštou zapísaných zásielok je po novom Pošta Prešov 3 na Sabinovskej ulici č. 21, ktorú majú bližšie,“ dodal hovorca.

A v obrazoch si pozrite aj zábery na to, ako doviezli do centra mesta vianočný stromček. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Vianočný stromček už skrášľuje centrum Prešova: Je ním tento krásavec
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM