HD Hádzaná

Došlo k viacerým zmenám: Káder Tatrana Prešov na novú sezónu je však už kompletný

Káder Tatrana Prešov na sezónu 2020/21 je kompletný. Mužstvo prešlo po nedokončenej aktuálnej sezóne výraznejšou obmenou ako v posledných rokoch.

Ilustračný obrázok k článku Došlo k viacerým zmenám: Káder Tatrana Prešov na novú sezónu je však už kompletný
3
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský

V budúcej sezóne sa v jeho drese predstaví až šesť nováčikov. Zloženie kádra sa sfinalizovalo začiatkom mája, kedy klub podpísal zmluvy s novými hráčmi – Kubáncom Hernandezom a Brazílčanom Linharesom.

Na každom poste dvaja

„Pre sezónu 2020/21 počítame s kádrom, ktorý tvorí 16 hráčov A-mužstva. K nim sa pripoja viacerí dorastenci. Mužstvo je vyskladané tak, že na každom poste máme dvoch hráčov, čo je pre nás dôležité aj vzhľadom na pôsobenie v SEHA lige a Európskej hádzanárskej lige (EHL), ktoré by sme mali absolvovať,“ uviedol k zloženiu kádra generálny manažér klubu Miroslav Benický.

Tím prešiel viacerými zmenami. A to nielen ich počtom, keď sa vymenila takmer polovica kádra. Pribudli totiž do neho najmä hráči z Južnej Ameriky či Afriky, na ktorých sme v slovenských končinách neboli zvyknutí.

„Mužstvo určite bude potrebovať svoj čas, aby sa stmelilo. Aj chalani, ktorí prichádzajú z mimo európskych krajín budú potrebovať priestor na to, aby sa adaptovali. Na druhej strane tu nebudú sami, ale budú mať aj spoluhráčov, ktorí sú buď z rovnakej krajiny, alebo aspoň rozprávajú rovnakým jazykom a majú rovnaké kultúrne zázemie, čo pomôže ich aklimatizácii,“ zdôraznil Benický.

Zároveň avizuje, že mužstvo prešlo nielen národnostnou zmenou, ale očakáva sa aj zmena herného štýlu.

Zmeny v kádri Tatrana Prešov

„Určitá zmena v hádzanárskom pohľade sa dá očakávať. Máme hráčov, ktorí síce sú o niečo nižší, väčšina okolo 190 centimetrov, ale sú v mnohých pohľadoch výbušnejší, agresívnejší a rýchlejší. Veríme, že títo chlapci, hlavne tí mladší, práve touto výbušnosťou pomôžu pozmeniť tvár a hru, ktorou sa chceme prezentovať a výsledkom budú úspechy v pre nás najťažších súťažiach,“ avizuje generálny manažér.

  • Zo súčasného kádra ostávajú: Oliver Rábek, Dominik Krok, Tomáš Rečičár, Igor Čupryna, Dávid Michalka, Roman Carapkin, Josef Hozman, Nino Grzentič, Pedro Pacheco (+ dorastenci)
  • Prichádzajú: Lucijan Fižuleto (Slovinsko), Marcos Vinicios Colodeti, Guilherme Linhares (obaja Brazília), Pavel Caballero Hernandez (Kuba), Jihed Jaballah, Anouar Ben Abdalah (obaja Tunisko), Nuno Santos (Portugalsko),
  • Odišli: Mário Cvitkovič, Januš Lapajne, Leon Vučko, Martin Straňovský, Lukáš Urban, Rares Marian Fodorean, počas sezóny – Javier Muňoz, Titouan Afanou Gatine.

A v obrazoch si pozrite aj to, ako známy juhokórejský futbalista Son Heung Min absolvoval vojenský výcvik.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Kórejčan na vojne
3
Galéria
Zdroj: www.dailymail.co.uk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM