Správy

Došlo k podpisu zmluvy: Firma Leyard kúpila v priemyselnom parku ďalšie pozemky

Prešovská primátorka a konateľ spoločnosti Leyard podpísali zmluvu o predaji 4271 m2 pozemkov v areáli Priemyselného parku IPZ Záborské.

Ilustračný obrázok k článku Došlo k podpisu zmluvy: Firma Leyard kúpila v priemyselnom parku ďalšie pozemky
Zdroj: Mesto Prešov

Po vlaňajšom predaji 10 000 m2 plochy priemyselného parku tejto spoločnosti, kde sa v súčasnosti realizuje výstavba montážneho závodu, ide o znak, že spoločnosť plánuje v Prešove svoje kapacity rozširovať. „Teším sa, že sa v Prešove etabluje investor s takou jedinečnou výrobou, kde sa môžu uplatniť vzdelaní ľudia, ktorí sú v danej oblasti odborníkmi. Verím, že spoločnosti Leyard sa podarí naplniť svoje predstavy, s ktorými prišla do Prešova,“ zdôraznila prešovská primátorka Andrea Turčanová pri podpise zmluvy.

„Naša spoločnosť vyjadruje radosť z toho, že môže byť práve v Prešove. Nadobudli sme pozitívny dojem z ľudí, ktorých zamestnávame – sú vzdelaní, majú veľké technické schopnosti a mnohí ovládajú aj viac jazykov. Práve táto skúsenosť nás viedla k rozhodnutiu postaviť v Prešove administratívnu budovu, ako aj výrobné haly. Po tom, čo sme začali s ich výstavbou sme však uvažovali o ďalších krokoch, pričom sme sa zhodli na tom, že na prípadnú ďalšiu expanziu budeme potrebovať väčšiu plochu. Oceňujeme ústretovosť mesta, vďaka ktorej sme mohli túto kúpu zrealizovať,“ skonštatoval Robert Stewart, konateľ spoločnosti Leyard a dodal, že v teraz rozostavaných halách chcú začať s výrobou svojich produktov už v marci budúceho roku.

Prácu v tejto spoločnosti nájde v prvom roku okolo 30–40 zamestnancov, v ďalších rokoch je predpoklad ďalšieho zvyšovania počtu zamestnancov. Spoločnosť Leyard sa v Prešove zaoberá predajom videostien, ktoré sa využívajú v riadiacich miestnostiach rôznych energetických a dopravných spoločností, či v konferenčných centrách. Významná časť produkcie smeruje aj do televízií a na športoviská. V novej výrobnej hale chce spustiť montáž, testovanie a kalibráciu videostien. Spoločnosť požiadala o investičnú pomoc, v prípade jej získania má záujem investovať do ďalšieho technologického vybavenia, ktoré umožní aj výrobu komponentov. Z celkovej plochy 238 621 m2 je park v Záborskom už z väčšej časti naplnený.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM