Správy

Benefičný koncert v Prešove: Výťažok z neho pôjde na zakúpenie špeciálneho prístroja

V Prešove sa chystá benefičný koncert, ktorý pomôže rodinám predčasne narodených detí s postihnutím. Výťažok z neho poputuje na špeciálny prístroj.

Ilustračný obrázok k článku Benefičný koncert v Prešove: Výťažok z neho pôjde na zakúpenie špeciálneho prístroja
Zdroj: TASR

Spolupatričnosť a podporu rodinám, ktorým sa predčasne narodili deti a potrebujú mimoriadnu starostlivosť, je venovaný Benefičný koncert, ktorý sa uskutoční v nedeľu 13. novembra so začiatkom o 17.00 v Dvorane Evanjelického kolégia v Prešove. V programe vystúpi Martin Husovský, domáci folkloristi zo súboru Rozmarija a Duo Farsa a EVE. Súčasťou podujatia bude aj prezentácia háčkovaných výrobkov pre predčasniatka, ktoré zhotovili ženy z Centra voľného času sv. Jána Pavla II. v Prešove. Výťažok z benefičného podujatia bude venovaný rodinám predčasne narodených detí s postihnutím na zakúpenie špeciálneho prístroja na úpravu potravín.

Predčasne narodené deti si verejnosť bude môcť pripomenúť aj účasťou na výstave Narodil sa bojovník, ktorú sprístupnia v pondelok 14. novembra v Prešove. Túto putovnú výstavu si už mohli pozrieť diváci v Košiciach, odkiaľ išla do Humenného a z Prešova sa po 20. novembri vydá do hlavného mesta SR. Prešov sa pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí, ktorý pripadá na 17. novembra, pripojí k samosprávam, ktoré sa zahalia do purpurovej farby. Už v predvečer spomienky 16. novembra purpurovou farbou osvetlí mesto dve dominanty. Aj tento rok to bude Vodárenská veža a historická budova radnice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM