Ľubomír Hudačko Rôzne

Dopravný podnik v Prešove má dobré správy pre cestujúcich: Do prevádzky uvedie nové autobusy!

Výborná správa pre všetkých cestujúcich, ktorí využívajú prešovskú MHD. Dopravný podnik chystá uvedenie troch nových autobusov.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik v Prešove má dobré správy pre cestujúcich: Do prevádzky uvedie nové autobusy!
Zdroj: TASR

Dopravný podnik mesta Prešov otvorí v sobotu 30.5. svoje dvere pre návštevníkov, ktorých zaujíma doprava. A predstaví aj nové autobusy.

Predstavia 3 nové autobusy

V areáli Dopravného podniku na Bardejovskej ulici v Ľuboticiach pri Prešove nebude ani v tomto roku chýbať ukážka vozidlového parku, možnosť nahliadnuť do priestorov technického zázemia, ukážky kontroly technického stavu vozidiel, možnosť navštíviť dopravný dispečing i ukážka práce vysokozdvižnej plošiny na opravu trolejového vedenia.

Ako uviedol riaditeľ spoločnosti Peter Janus, súčasťou Dňa otvorených dverí bude tiež uvedenie troch nových autobusov Solaris do života, na ktorých bude možné povoziť sa. DPMP zakúpil dva 12-metrové autobusy a jeden kĺbový 18-metrový za takmer 670 000 eur.

Chystá sa aj kultúrny program

Po minuloročnom úspechu bude v tomto roku znova v programe prejazd autobusu cez umyváreň aj s cestujúcimi. Na svoje si prídu aj milovníci starších áut. Historické vozidlá ako Škoda RTO, Karosa ŠL11, policajný GAZ a VOLGA budú nielen na pozeranie, avšak na Karose bude možné i povoziť sa a pozrieť si mesto Prešov počas vyhliadkovej jaz­dy.

Spolu s policajtmi sa i najmenší návštevníci zabavia na dopravnom ihrisku a dozvedia sa zaujímavé veci o bezpečnosti na cestách. Zástupcovia Slovenského Červeného kríža pripomenú základy poskytovania prvej pomoci, okrem tohto sú pre najmenších pripravené maľovanky, kreslenie na asfalt, tvorivé balóny a pre všetkých aj pestrý kultúrny program.

Čítajte tiež:

Opravy nástupísk MHD potrvajú až do konca leta: Po Sídlisku III príde na rad aj centrum mesta!

Zmeny v rámci prešovskej MHD: Cestujúci, rátajte s posunom zastávok!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM