Ľubomír Hudačko Správy

Opravy nástupísk MHD potrvajú až do konca leta: Po Sídlisku III príde na rad aj centrum mesta!

Na Sídlisku III v Prešove opravujú štyri nástupiská mestskej hromadnej dopravy (MHD). Opravy realizuje spoločnosť Eurovia na základe zmluvy s mestom, v rámci ktorej rekonštruujú cesty v celom Prešove. Zmluva je podpísaná na práce za viac ako 2,95 milióna eur a mesto ich bude splácať 10 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Opravy nástupísk MHD potrvajú až do konca leta: Po Sídlisku III príde na rad aj centrum mesta!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na Sídlisku III v Prešove v súčasnosti opravujú štyri nástupiská mestskej hromadnej dopravy.

Zastávky sú posunuté aj o 40 metrov

Pre opravu nástupísk sú štyri zastávky MHD v smere na Levočskú ulicu posunuté o 30 alebo 40 metrov od pôvodných. Ide o zastávky Sídlisko III, Prostějovská, Centrum a Vukov.

Pôvodnú živičnú vrstvu priestoru zastávok tam nahradí kvalitnejšia a trvácnejšia betónová technológia. Trvanie rekonštrukčných prác odhadujú približne na mesiac. Následne sa predpokladá aj oprava nástupísk v centre mesta. Podľa hovorkyne mesta Veroniky Kmetóny Gazdovej spolu by mala spoločnosť do konca leta zrekonštruovať sedem nástupísk na Sídlisku III a osem v centre mesta.

Cez pracovné dni až 12 000 cestujúcich

V centre sa asfalt na cestách v miestach zastávok MHD vlní, aj preto je potrebná jeho oprava. Ako uviedla hovorkyňa, vozovky tu v čase svojej výstavby neboli prispôsobené na tento účel. Počas pracovných dní sa na zastávkach na Hlavnej ulici pohybuje v počtoch približne 10 000 až 12 000 cestujú­cich.

Preto je v týchto častiach zastávkových ník potrebné vystužiť vozovku betónovými podkladovými vrstvami, aby bola spevnená a nedochádzalo k jej deformácii pri nápore ťažkých vozidiel a ich prevádzke. Taktiež sa pracuje na oprave ďalších ciest. Nedávno bola dokončená Dostojevského ulica a pripravuje sa oprava Vajanského ulice.

Čítajte tiež:

Zmeny v rámci prešovskej MHD: Cestujúci, rátajte s posunom zastávok!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM