Správy

Dopravný podnik chystá Deň otvorených dverí: Na aké lákadlá sa môžete tešiť?

Aj tento rok Dopravným podnik mesta Prešov (DPMP) pripravil Deň otvorených dverí. Podujatie ponúkne viacero zaujímavých lákadiel.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik chystá Deň otvorených dverí: Na aké lákadlá sa môžete tešiť?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) otvorí svoje brány pre verejnosť v sobotu 9. júna počas Dňa otvorených dverí (DOD). Areál spoločnosti v Ľuboticiach bude prístupný v čase od 10.00 do 13.00 h. Trojhodinový program zvlášť prispôsobili deťom ako bonus k sviatku MDD.

Riaditeľ DPMP Peter Janus uviedol, že ich zámerom je predstaviť spoločnosť verejnosti aj zvnútra, aby cestujúci videli, ako to funguje za rampou do ich areálu.

„Mestská hromadná doprava nie sú len autobusy a trolejbusy, ktoré premávajú na linkách, ale je k tomu potrebné aj zázemie – opravárenské a servisné pracoviská. Návštevníkom predstavíme vlastne všetky činnosti, ktoré súvisia s mestskou hromadnou dopravou v Prešove. Aj tento rok pre veľký úspech zopakujeme prejazd autobusom s pasažiermi cez umyváreň počas jej činnosti. Je to najväčšia atrakcia pre deti, ktoré z vnútra autobusu sledujú, ako na okná strieka pena a špina mizne pod kefami a prúdom vody,“ uviedol Janus.

Návštevníci si budú môcť pozrieť priestory technického zázemia, vozidlový park aj s niekoľkými kusmi najstarších autobusov. Môžu vidieť prácu na dopravnom a elektro dispečingu či využitie vysokozdvižnej plošiny na opravu trolejového vedenia.

V činnosti bude palubný počítač, historické i súčasné označovače cestovných lístkov. Prehliadku areálu môžu absolvovať individuálne alebo so sprievodcom. Pre deti bude k dispozícii dopravné ihrisko, kde si môžu preskúšať základy dopravnej výchovy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM