Ľubomír Hudačko Hádzaná

Dôležitý zápas štvrťfinále pre hádzanárov Prešova: Nastúpili naň len so 14 hráčmi

Deväť gólov najlepšieho strelca stretnutia Pedra Pacheca, ale aj červená karta pre Lapajneho. Tatran Prešov hral zaujímavé štvrťfinále len so 14 hráčmi.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitý zápas štvrťfinále pre hádzanárov Prešova: Nastúpili naň len so 14 hráčmi
Zdroj: Viktor Zamborský

V úvodnom štvrťfinále play-off SEHA Gazprom ligy nestačili hádzanári Tatrana Prešov na favorizovaný PPD Záhreb a po prehre 21:25 (11:11) je pred odvetou bližšie k postupu chorvátsky majster.

Iba so 14 hráčmi

Nestačil naňho ani dobrý výkon a deväť gólov najlepšieho strelca stretnutia Pedra Pacheca. Odveta je na programe už v stredu 11. marca o 20. hodine v Záhrebe.

Tatran nastúpil na zápas iba so 14-členným kádrom (vrátane dvojice brankárov), v ktorom ale figuroval aj zranený Oliver Rábek, či iba čerstvo po chorobe vyzdravený Dávid Michalka a so sebazaprením hrajúci Roman Carapkin.

Napriek tomu úvod vyšiel nášmu tímu parádne, keď súpera v úvodnej desaťminútovke zaskočil pestrou hrou a viedol 6:1. Následný timeout hostí, zmena herného systému a aj príchod Ristanoviča do brány začali meniť dej zápasu.

Hostia najprv pomerne rýchlo znížili na 8:7, v 24. minúte aj vyrovnali na 9:9, ale ďalšie dva góly posunuli pred polčasom do dvojgólového vedenia opäť Tatran (11:9).

Ten ale v závere polčasu pri Hozmanom vylúčení dvakrát inkasoval a do kabín sa išlo v prestávke za nerozhodného sta­vu.

Aj úvod druhého dejstva vyšiel lepšie domácim, ktorí sa ujali vedenia 14:12. Následne ale prišla päťgólová šnúra hostí, ktorí sa v 38. minúte dostali prvýkrát do vedenia (14:15) a už ho z rúk nepustili.

Vychádzala im najmä hra so siedmimi hráčmi, na ktorú hľadali zverenci Slavka Golužu odpoveď iba veľmi ťažko. K tomu sa pridali nepremenené sedmičky aj neúspešné pokusy do prázdnej brány.

Výsledkom bol päťgólový náskok (16:21) favorita. Tatran sa ale nevzdal, bojovnosťou sa dotiahol na dva góly, no črtajúcu sa drámu zrušili dve vylúčenia v krátkom slede na domácej strane, vrátane červenej karty pre Lapajneho.

Hostia napokon vyhrali v 20-tom vzájomnom dueli vôbec prvýkrát na palubovke Tatrana a do stredajšej domácej odvety si vezú štvorgólový náskok.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Gratulujem svojmu tímu k bojovnému výkonu a Záhrebu k víťazstvu. Začali sme dobre, ale postupom času sa prejavila nedostatočná možnosť rotácie hráčov a dochádzala nám energia. Nebolo ľahké udržať sa so Záhrebom bez viacerých chýbajúcich hráčov. Ďakujem ale svojmu tímu, že ukázal charakter a našim fanúšikom za podporu počas zápasu.“

Martin Straňovský, kapitán Tatrana: „Vedeli sme, že súper príde v plnom zložení a tento duel berie seriózne. Záhreb musí byť vo Final 4. Dobre sme ale do zápasu vstúpili. Súperovi však potom začala vychádzať hra 7 na 6, kde im strieľala spojka, alebo to dohrávali na pivota. Dostali sa do vedenia a nenechali nič na náhodu. My sme zahodili zopár dobrých príležitostí aj tri sedmičky, navyše sme nedohrávali lopty tak často do krídla, ako sme si hovorili.“

SEHA – 1. zápas 1/4 finále: Tatran Prešov – PPD Záhreb (Chor.) 21:25 (11:11)

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Rábek, Lapajne 3, Rečičár, Pacecho 9/1, Radčenko 1, Hozman 2, Vučko 1, Straňovský 2, Fodorean, Michalka, Grzentič 2, Carapkin 1.

Najviac gólov súpera: Mandič 6, Gadža, Hrtič a Šipič po 4, 7-metrové hody: 4/1 – 2/1, vylúčenia: 4:6 + ČK: 56. Lapajne za úder do tváre – 60. Hrastnik za 3 ŽK

Priebeh: 1:0, 6:1, 8:4, 8:7, 9:9, 11:9, 14:12, 14:15, 14:17, 16:21, 20:22, 21:24.

V obrazoch si pozrite aj vynovenie Športovej haly na Prešovskej univerzite v Prešove. Kliknite si fotogalériu.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Hl. foto: ilustračné

Obrazom: Vynovenie Športovej haly na Prešovskej univerzite
6
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM