Iné športy

Dôležitý duel SEHA ligy pre prešovských hádzanárov: Privítajú chorvátskeho súpera

Ďalší pútavý duel rozohrajú prešovskí hádzanári proti chorvátskemu súperovi. V rámci SEHA ligy sa stretnú s tímom, s ktorým majú priaznivú bilanciu.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitý duel SEHA ligy pre prešovských hádzanárov: Privítajú chorvátskeho súpera
Zdroj: TASR

V 15. kole SEHA Gazprom League nastúpi v stredu 28. februára 2018 o 18.00 v Ta­tran handball aréne slovenský majster Tatran Prešov proti chorvátskemu vicemajstrovi Nexe Našice. Tatran je v priebežnej tabuľke SEHA ligy na 6. mieste, keď v 14 zápasoch zaznamenal 17 bodov za 5 výhier, 2 remízy a 7 prehier.

Bilancia pre Tatran

V stredu večer sa stretne na domácej palubovke s Nexe Našice, ktoré je na 8. mieste tejto nadnárodnej súťaže, keď v 14 stretnutiach získalo 8 bodov za 1 výhru, 5 remíz a 8 prehier. Oba tímy sa stretli v priebehu posledných 5 sezón v 11 vzájomných súbojoch. Celková bilancia hovorí v prospech Tatrana, ktorý má na svojom konte 7 víťazstiev, 1 remízu a 3 prehry, pričom v tejto sezóne SEHA ligy vyhrali Prešovčania v Našiciach 27:23.

Hlasy pred duelom

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Čaká nás ďalší ťažký zápas v sérii. Našice sú kvalitným tímom bez ohľadu na to, že sme u nich zvíťazili. Bolo to v období, keď sme boli v oveľa lepšej forme ako sme dnes. Predovšetkým musíme zlepšiť výkon v obrane, bojovať agresívnejšie a mať dlhšie a rozumnejšie útoky. Do šancí sa chceme dostávať skrz našu hru a nie, aby jednotlivci zobrali loptu a strieľali na bránu.

Radovan Pekár, ľavá spojka a kapitán Tatrana: „Chceli by sme ukázať našu silu a trochu si dvihnúť sebavedomie, ktoré nám po poslednom zápase v Pohári EHF s Magdeburgom kleslo. Teraz sa zase musíme pozbierať a aj na tréningoch pracovať ešte kvalitnejšie. Našice totiž nepredajú kožu zadarmo, budú hrať kvalitnú hádzanú. Ale my ich musíme prevýšiť najmä bojovnosťou, lepšou obranou a samozrejme útokom, ktorý musíme oproti poslednému zápasu s Magdeburgom výrazne zlepšiť.“

Leon Vučko, pivot Tatrana: „Našice cez víkend vyhrali na palubovke Koperu v Pohári EHF. Aj to dokazuje, že majú dobrý tím. Musíme si na nich dať pozor a pripraviť sa na ich účinnú taktiku. Dôležitý bude opäť agresívny prístup obrany. Potrebujeme zvíťaziť, nič iné si nepripúšťame. Doma chceme potvrdiť naše víťazstvo zo súperovej palubovky.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM