Šport

Dôležitá výhra prešovských volejbalistov: Doma si poradili s Komárnom, tréner hovoril o siahnutí na dno síl

Body ostali doma. Prešovskí volejbalisti potvrdili dobrú formu a vyhrali aj v ďalšom zápase proti súperovi z Komárna. Stále strácajú na prvú Nitru iba jeden bod. A že to boli dôležité body potvrdzujú aj slová trénera Šalatu. Podľa neho museli hráči siahnuť na dno svojich síl.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitá výhra prešovských volejbalistov: Doma si poradili s Komárnom, tréner hovoril o siahnutí na dno síl
Zdroj: TASR

Volejbalisti majstrovského VK Mirad PU Prešov vyhrali v zápase 3. kola skupiny 1.-5. extraligy mužov nad Spartak UJS VKP Komárno 3:1.

V tabuľke si tak uradujúci majster pripísal ďalšie dôležité body. Na prvé miesto to ale zatiaľ nie je, tam tróni s jednobodovým náskokom Nitra. Prešovčania ale majú o jeden zápas odohratý menej. Boj o najvyššiu priečku tak ešte bude dramatický. Slovo k priebehu zápasu si podľa klubového webu vkmiradpupresov.sk zobrali aj obaja hlavní tréneri.

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: “Dôležité trojbodové víťazstvo v náročnom zápase s kvalitným súperom, ktorý po zmenách v zostave v treťom sete výrazne ožil. My sme sa v 3. sete ťažko presadzovali proti dobre blokujúcemu Komárnu. Vo štvrtom sete sme skutočne museli siahnuť na dno svojich schopností, aby sme zápas zvládli.”

Daniel Oravec, tréner Komárna: “Po zápase s Nitrou, v ktorom sme nie len že nehrali volejbal, ale ani nebojovali, tentoraz od tretieho setu po zmenách v zostave sme konečne začali hrať volejbal a hlavne tam boli emócie a bojovnosť. Škoda 4. setu, že sme nevydržali hrať do koncovky. Spravili sme chyby, ktoré súper využil a dotiahol zápas do víťazného konca.”

VK Mirad PU Prešov – Spartak UJS VKP Komárno 3:1 (22, 17, –21, 19)

  • Zápas trval: 96 minút
  • rozhodovali: I. Porvazník a J. Mokrý.

Prešov: Halaj 0, M. Sopko st. 16, Macko 10, Rajduga 16, Drobňák 15, Červeň 11, libero T. Lampart (Feňo 0, Digaňa 0). Tréner: Ľ. Šalata.

Komárno: Pělucha 4, Hollý 3, Rehák 16, Tarabus 7, Horník 8, Hrušík 16, libero Ľ. Nemec (Kišš 2, Hinduliak 0, Demčák 3, Nociar 0Pat T. úc 0). Tréner: D. Oravec.

Môže vás zaujímať:

Prešov spoznal najlepšieho športovca roka 2015: Po dvanásťročnej hegemónii hádzanárov prišla zmena

Športové osobnosti, čo šíria dobré meno obce aj za hranicami: V ktorej dedine pri Prešove sa takto darí?

Derby na východe ovládol Prešov: Hokejisti sa v tabuľke stále držia na výbornom štvrtom mieste

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM