Iné športy

Dokonalý obrat prešovských volejbalistov: Proti Svidníku prehrávali 0:2, ale vyhrali

Volejbalisti VK Mirad PU Prešov začali nový ročník Edymax extraligy východniarskym šlágrom. Proti Svidníku prehrávali 0:2 na sety, napokon ale vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Dokonalý obrat prešovských volejbalistov: Proti Svidníku prehrávali 0:2, ale vyhrali
Zdroj: Vkmiradpupresov

Na domácej palubovke privítali mužstvo TJ Slávia Svidník. Po nepriaznivom vývoji 0:2 napokon otočili zápas vo svoj prospech na konečných 3:2 (18:25,18:25, 25:14, 26:24, 15:10) a pripisujú si prvé body.

Prvé sety

Miraďáci pod vedením nového trénera Erika Digaňu nastúpili na svoj prvý zápas v základnej zostave so Sopkom st., Červeňom, Jurkom, Hudákom, Mikovčíkom, Lampartom i legionárom Bogdanovičom a ušiel im hneď úvod zápasu. Hostia odskočili na 1:6 a manko sa dobiehalo len veľmi ťažko. Svidníčania svedomitou hrou na podaní i v poli uhrali výsledok 18:25 a získali prvý set.

Druhé dejstvo malo zo začiatku vyrovnanejší priebeh, ale hostia ho opäť postupne preklápali na svoju stranu. Pri skóre 12:18 domáci tréner vystriedal a na ihrisku dostal šancu debutant v extralige Boris Velička. Príležitosť v tomto sete mal aj Šimon Gula. K zvratu to nestačilo. Svidník vyhral aj druhý set rovnakým rozdielom 18:25. Recept na rozbehnutých hostí našli Prešovčania až v treťom sete. Zlepšené podanie prinieslo svoje ovocie.

Divákov tešili útočnou hrou Hudák i Bogdanovič a skóre 25:14 znamenalo zníženie a priaznivý impulz do ďalšej hry. Svidníčania nechceli nechať nič na náhodu. V treťom sete sa bod po bode pripisoval postupne na oboch stranách. Silnejšie nervy mali v koncovke domáci. Za stavu 24:24 Sopko razantne zakončil a následný útok hostí skončil v aute, čím sami poslali zápas do rozhodujúceho tajbrejku.

Druhý mečbal premenený

Hustá atmosféra a početné fanúšikovské základne hnali svojich obľúbencov za prvým víťazstvom v extralige. Po ďalšej vyrovnanej hre si náskok v rozhodujúcom dejstve nazbierali domáci pri podaní Červeňa. Hostia síce ešte znížili na rozdiel bodu, ale ich skóre v tomto sete sa zastavilo na čísle 10. Druhý mečbal na 15 premenil z útoku Litovčan Bogdanovič. Najviac bodov v zápase (22) zaznamenal kapitán Martin Sopko st.

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner VK Mirad PU Prešov: „Napriek zlému začiatku som stále veril, že aj po dvoch prehratých setoch to prelomíme. Bol som pokojný a snažil som sa chlapcov upozorňovať a pripomínať, nech sa sústredia na hru a na natrénované veci. Svidník po druhom sete zvoľnil nahrávku a nám sa začalo viac dariť na podaní. Bol to prvý zápas v extralige a prirovnal by som to k maratónu. Máme úspešne za sebou prvých 500 metrov. Uvidíme čo nás čaká ďalej. Každý meter bude dôležitý.“

Peter Tholt, tréner TJ Slávia Svidník: „Po dvoch vyhratých setoch sme trestuhodne pomohli súperovi vlastnými chybami, aby sa rozohral. V Prešove sa nevyhráva ľahko a uvidíme, či sme bod získali alebo stratili víťazstvo. Náš výkon však zodpovedal prvému extraligovému zápasu a do ďalších bojov verím, že výkonnostne porastieme.“

  • Počet divákov: 296
  • Čas trvania zápasu: 123 minút

Informácie redakcii poskytla Jana Palenčárová

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM