Kultúra

Dobrý festival v mini verzii: S IMT Smile spieval na pódiu nečakaný hosť, FOTO+VIDEO

Prešovčania si v sobotu užili neskutočnú atmosféru na Dobrom festivale. Stačili len štyri kapely na to, aby to na amfiteátri žilo ako za starých čias na Delni.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival v mini verzii: S IMT Smile spieval na pódiu nečakaný hosť, FOTO+VIDEO
Zdroj: Peter Ivan

V júni 2020 zrušený, o rok neskôr takisto. Napriek tomu sa Dobrý festival v Prešove predsa len uskutočnil, aspoň v mini verzii.

Zdroj: Dnes24.sk

Amfiteáter v Prešove naplnili tisícky fanúšikov. Túto vetu by sme vlani nemohli a možno ešte ani na jar 2021 absolútne vysloviť. No začiatkom septembra je to naozaj realita, v rámci mini Dobrého festivalu sa stretli fanúšikovia na starom známom mieste.

Konečne nepršalo

Podujatie fungovalo v režime OTP, čo však nie každý prijal s pochopením.

Žijeme však v dobe, keď je nutné brať ohľaduplnosť nielen voči sebe a svojej rodine, ale aj voči ďalším záujemcom o čo najnormálnejšie fungovanie.

„Veľmi by ma mrzelo, keby som chytil vírus po tom, čo si niekto dovolí nerešpektovať mierne a pochopiteľné pravidlá. Má na výber test, alebo očkovanie. V prípade prekonania choroby je takisto vpustený do areálu. Kto to nechápe, nemôže ísť na také podujatie. Som rád, že sa uskutočnilo, bolo to skvelé. A konečne nepršalo!“ smial sa pri zhodnotení programu a festivalu Števo, ktorý si koncert vychutnal v spoločnosti priateľky.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: Peter Ivan

Už podľa rekacií na sociálnych sieťach pred začiatkom festivalu sa zdalo, že jeho brány neprivítajú hojnú účasť. Bolo to však len zdanie, tisícky fanúšikov sa nenechalo odradiť a splnilo, čo bolo potrebné. Pred vstupom mal navyše každý možnosť nechať sa otestovať.

Kto mohol, podporil

Pripomeňme, že vstup na jednodňový festival bol v ponuke za 25 eur.

Dlhé mesiace na vedľajšiu koľaj nespravodlivo odsúvanú ledva preživšiu kultúrnu scénu to bol pochopiteľný poplatok. Kto mal možnosť, podporil ju a užil si jeden deň dávky hudby ako za starých čias.

„Teším sa, že sa to mohlo uskutočniť. Neverila som, že niečo také bude možné v dnešnej dobe. Samozrejme, človek to má stále v hlave, čo bude po takejto akcii. Ale cítime sa tu dobre a ľudia boli, myslím, podľa možností ústretoví,“ všimla si Zuzana, ktorá každý rok chodila aj na Delňu.

Zdroj: Peter Ivan

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Tá v sobotu hostila iné podujatie, preteky Hero race. Predstavenie sa preto hosťovaním presunulo na kedysi domovské miesto, legendárny amfiteáter.

Stávka na istotu

Prvé hity zahrali ElevenHill, ktorý doplnili ďalšie tri stálice Dobrého festivalu. Chiki liki tua, Heľenine oči a IMT Smile.

Lepší program po prešovsky sme si ani nemohli želať.

Organizátori stavili na istotu a najčastejšie hrajúce skupiny tohto podujatia jednoducho museli byť prítomné aj v oklieštenom formáte. Samozrejme, vždy je čo vylepšovať, a vždy sa niečo dá skritizovať.

Niekomu sa nemusel páčiť postup vstupu na bráne, nedostatočný počet mobilných toaliet či málo interpretov. V konečnom dôsledku sa však pomáhalo kultúre ako takej, ktorá v posledných mesiacoch utrpela ťažké rany.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Peter Ivan

Čo sme robili v lockdowne, v karanténe, nebodaj v nemocnici? Tí šťastnejší mohli sledovať TV, filmy a púšťať si obľúbenú hudbu. Časť z toho naživo ponúkli organizátori v sobotu na amfiteátri, ktorý sa po čase toto leto opäť môže zapĺňať do posledného voľného miesta.

Spieval aj Čekan

Suverénne najobľúbenejšie kapely nielen v Prešove ponúkli úchvatnú atmosféru a potešili publikum.

Zaujímavosťou večera bolo vystúpenie nečakaného hosťa, vedca Pavla Čekana. S Ivanom Táslerom zaspieval hit Ľudia nie sú zlí. Verme, že o rok sa už bude môcť uskutočniť klasická verzia, ktorá bude minimálne tak dobrá ako tá mini v roku 2021.

Zábery priamo z miesta festivalu od Petra Ivana nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Objektívom: Mini Dobrý festival 2021 v Prešove
40
Galéria
Zdroj: Peter Ivan

Ďalšie zaujímavé čítanie na Dnes 24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM