Ľubomír Hudačko Kultúra

Dobrý festival, deň číslo 2: Na Delni sa mihali známe mená na každom rohu, FOTO

Leto neoficiálne začalo na Delni Dobrým festivalom. Do Prešova smerovali tisíce fanúšikov nielen z východu krajiny, aj druhý deň sme zmapovali v obrazoch.

Ilustračný obrázok k článku Dobrý festival, deň číslo 2: Na Delni sa mihali známe mená na každom rohu, FOTO
35
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Druhý deň Dobrého festivalu sa na prešovskej Delni niesol v znamení vystúpení mnohých ďalších známych mien. A ujsť si ich nenechali tisíce fanúšikov.

Energiu jej opätovali

Všetko to odštartovali kapely ako Kristián Dufinec&Iconito či No Brake. Silnú podporu od ľudí mala najmä Sima Martausová, ktorá zahrala známe piesne a pridala aj čosi z nového albumu. Energia mladej speváčky sa prenášala na poslucháčov a tí jej to opätovali. Na škodu však bolo, že prídavok zrejme kvôli časovému posunu a počasiu neprišiel a nezazneli tak napríklad skladby Pamela či Pod imelom.

Foto: Ľubomír Hudačko

Po nej nasledovali piesne od pánov v najlepších rokoch pod hlavičkou Živá voda. Išlo o skladby, ktoré odprezentovali exčlen Tublatanky Paľo Horváth a na pódiu sme videli aj Peciho Uherčíka.

Loď do neznáma

Vďaka tomu sme si mohli zaspievať aj známu baladu Loď do neznáma. Po nich nasledoval rodák z Prešova Peter Nagy. „Venujte jeden potlesk organizátorom festivalu, pretože vydržal už 10 rokov. Všetkým, ktorý sa na ňom podieľali patrí uznanie a vďaka,“ vychválil ich spevák. Ani jeho všetky hity sa nevošli do zoznamu piesní, ktoré zahral. Má ich totiž neúmerné množstvo.

Najmä fanúšikovia metalovej hudby sa už následne presúvali na ďalšie pódium, kde znela brazílska Sepultura a tú sa nedalo nepočuť. Od prvých tónov bolo jasné, že si na ozvučení dali záležať. Avšak neúnosne hlasný prejav headlinera sobotňajšieho programu bol skôr na škodu ako na uznanie. Ich účasť pre skalných však do bodky splnila účel.

Foto: Ľubomír Hudačko

V sobotu sa tanečnej aréne predstavili aj Žena z Lesoparku so známym moderátorom Šarkanom či Peter Bič project. Najväčší ohlas a najpočetnejšiu fanúšikovskú základňu ale mali opäť Prešovčania na čele s IMT Smile.

Pieseň mu venovali

Do varu dostali publikum známe tóny skladieb Nepoznám či Niekto ako kráľ. Druhá menovaná pieseň bola venovaná zosnulému spoluorganizátorovi festivalu Richardovi Hympánovi, po ktorom bol pomenovaný aj hlavný stage. „Bol najbližší spolupracovník môjho brata, pravá aj ľavá ruka. Takto vlani ešte festival organizoval a bol tu. Ja by som vás poprosil o jeden veľký potlesk pre nášho Riška,“ povedal pred zahratím piesne Ivan Tásler. Následne preňho smeroval mohutný potlesk a aj spomienková videoprojekcia. Na emotívne vystúpenie Prešovčanov nadviazali večer ešte aj Chiki liki tua a Heľenine oči.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Druhý deň Dobrého festivalu: Pozrite si ho zachytený fotoobjektívom
35
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM