Správy

Do interiéru zatekala voda: Mesto zrekonštruovalo Dom smútku v Nižnej Šebastovej

Voda zatekajúca do jeho interiéru ho znehodnocovala. Dom smútku v Nižnej Šebastovej preto už mesto zrekonštruovalo, došlo k výmene mnohých prvkov.

Ilustračný obrázok k článku Do interiéru zatekala voda: Mesto zrekonštruovalo Dom smútku v Nižnej Šebastovej
Zdroj: Mesto Prešov

Ako informovalo mesto Prešov na svojej webstránke, pietne miesto podstúpilo rozsiahlu rekonštrukciu exteriérových aj interiérových priestorov.

Čo vymenili

Súčasťou obnovy domu smútku s celkovými nákladmi vo výške viac ako 143 000 eur bola výmena strechy, obnova fasády, vybudovanie bezbariérového vstupu, výmena dverí, okien a svietidiel, obnova vnútorných povrchov a tiež inštalácia nového kúrenia.

Dažďovú vodu, ktorá v minulosti do budovy zatekala zo strechy i okien, budú zo strechy po novom odvádzať vpuste napojené na nové dažďové zvody zaústené do dažďovej kanalizácie.

Zatečený strop

Zabrániť vlhnutiu objektu majú i odvodňovacie rigoly a vsakovacie jamy pre dažďovú vodu, ktoré v rámci úprav najbližšieho okolia stavby nainštalovali.

„Potrebné bolo opraviť aj strop, ktorý bol zatečený od strechy, a dom smútku aj nanovo vymaľovať,“ doplnilo mesto s tým, že interiér po rekonštrukcii dotvárajú aj výhrevné infrapanely.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM